پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
تربیت نیروی انسانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی به درست انجام نمی‌گیرد
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سعید نمکی در یکصد و دهمین اجلاس روسای دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور که امروز در سالن همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران در حال برگزاری است با تاکید بر این که امسال سال سختی را از لحاظ بودجه و منابع گذارندیم، گفت: با این وجود، آن چه که مهم است اینست که کار کردن و مدیریت در چنین شرایطی هنر است. اگر چه  اداره مملکت در شرایط فعلی کار راحتی نیست اما در حوزه سلامت ما علیرغم فشارهای که در عرصه دارو و تجهیزات پزشکی از سوی آمریکایی‌ها وارد شده و علی‌رغم دروغ بزرگی که می‌گویند که درهای ورود دارو به کشور ما باز است، ما بیشترین فشار در همین عرصه گذارندیم.

وزیر بهداشت ادامه داد: با وجود فشارهای زیادی که در عرصه تحریم دارو و تجهیزات پزشکی متحمل شدیم اما بهترین وضعیت را در طول سال‌های گذشته در این عرصه‌ها داریم به گونه‌ای که شرایط ما طوری است که ما برای ۶ ماه آینده دارو و تجهیزات پزشکی در تمام نقاط کشور در اختیار داریم، همکاران من در وزارت بهداشت علیرغم سختی‌های که از نظر منابع مالی متحمل شدند اما کارهای بزرگی را نیز انجام دادند به گونه‌ای که پرونده الکترونیکی سلامت به عنوان ریل و زیر ساخت نظام سلامت در مدت کوتاهی راه اندازی شد که این اقدام موجب منطقی کردن و کاهش هزینه‌ها و همچنین استقرار سیستم ارجاع خواهد شد.

وی افزود: همکاران مجموعه وزارت بهداشت توانستند بسیج ملی کنترل فشار خون را انجام دهند که اثر آن در سال های آینده در جامعه مشاهده خواهد شد. به طوری که ما کاهش مراجعه به ICU و CCU در سال های آینده خواهیم داشت، امسال سیل‌های ویرانگر در کشور داشتیم که در بخش بهداشت و درمان توانستیم با جابجایی بیماران، پیشگیری از بیماری‌های واگیر را به خوبی انجام دهیم. حتی در بحث پیشگیری از آنلفوآنزا  نیز با وجود این که شیوع آن با بروز مشکلات اجتماعی در حاشیه شهرها همزمان شد ولی اقداماتی خوبی صورت گرفت به گونه‌ای که سازمان‌های بین المللی از این اقدام ما حیرت زده شدند و در بحث اربعین نیز  توانستیم اقدامات بهداشتی را برای بیش از سه ونیم میلیون زائر به خوبی پیاده سازی کنیم.

نمکی گفت: علیرغم اقداماتی بسیار قابل توجهی که امسال در وزارت بهداشت انجام شد اما برای انجام هیچ کدام از فعالیت‌ها درخواست بودجه اضافی نکردیم ضمن این که با مکانیزم‌های مختلف توانستیم نیازهای خود را در حوزه دارو و تجهیزات کشور نیز برطرف نمایم و به گونه‌ای که شرایط کارخانه‌های داروسازی ما به گونه‌ای است که حداقل تا شش ماه آینده این کارخانجات تمامی مواد اولیه تولید دارویی خود دارند و طی این مدت حتی یک کارخانه نیز تعطیل نخواهد شد. بنابراین از نظر ثبات و امنیت خدمت کشور ما امروزه در وضعیت خوبی قرار دارد.

وزیر بهداشت از مطالبه ۱۰ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت از یکی از سازمان‌های بیمه خبر داد و افزود: آن چه که باید مورد توجه مسوولان قرار بگیرد مطالبه ۱۰ هزار میلیادری ما از یک سازمان بیمه‌ای است که باید برای وصول این مطالبات اقدامات لازم صورت بگیرد.

وی همچنین از راه اندازی ۸۰۰۰ تخت بیمارستانی در ۶۶ بیمارستان با اولویت مناطق محروم در کشور خبر داد و گفت: امسال اولین سالی است که این میزان تخت در بیمارستان‌ها راه اندازی می‌شود و سال آینده نیز ۶ هزار تخت بیمارستانی آن هم با اولویت مناطق محروم راه اندازی خواهیم کرد، در قالب پویش ۲۰۵۰ ما هزار پروژه را در طول هفته‌های آتی تا هفته سلامت راه اندازی خواهیم کرد یعنی هفته‌ای ۵۰ هزار پروژه افتتاح می‌شود.

نمکی هزینه در حوزه سلامت مردم را یک سرمایه گذاری توصیف کرد و ادامه داد: باید در تعریف بودجه‌های جاری و عمرانی یک بازنگری صورت بگیرد و به این اعتقاد برسیم که آموزش سلامت یک سرمایه گذاری به حساب می‌آید نه هزینه. به همین دلیل لازم است تعریف جدیدی از هزینه‌ها در مدل‌های بودجه‌ای صورت بگیرد، سهم ما از  GDP از ۶.۲ درصد به ۹  درصد رسیده بنابراین اگر بیش از این از دولت بودجه بخواهیم باید دست خود را به جیب دستگاه‌های دیگر بکنیم. به همین جهت ما بودجه جدیدی را از سازمان برنامه و بودجه درخواست نمی‌کنیم اما معتقدdم پیشگیری از بروز بیماری‌ها باید بیرون از وزارت بهداشت صورت بگیرد و این وزارت خانه امر سیاست گذاری و تدوین مدل‌های آموزشی را عهده دار شود و دستگاه‌های دیگر آن را اجرا کنند.

وزیر بهداشت گفت: تربیت نیروی انسانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی به درست انجام نمی‌گیرد، سرمایه گذاری در تربیت نیرو برای دوره‌های تخصصی و فوق تخصصی اگر بیش از اندازه باشد نوعی اتلاف منابع صورت می‌گیرد و ما مجبور می‌شویم برای خدمات سلامت به مردم بیشترین هزینه را دریافت کنیم به همین جهت باید در این زمینه یک بازنگری اتفاق بیفتد.

وی در حاشیه یکصد و دهمین اجلاس روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور در جمع خبرنگاران، به مطالبات پرسنل دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: یکی از گرفتاری‌های ما مطالباتی است که ما در ازای ارائه خدمت به سازمان‌های بیمه‌گر داشتیم و یکی از این مطالبات از سازمان تامین اجتماعی بود که خوشبختانه با پیگیری‌های مستمر و کمک‌هایی که شد، قسمتی از این مطالبات وصول شد و ما بلافاصله برای وصول مطالبات پرسنلی و همینطور بخش‌های دارویی پرداخت کردیم و قسمتی را نیز در قالب ۵ هزار میلیارد تومان اوراق از باقیمانده مطالبات در حال دریافت هستیم که این مبلغ را نیز بتوانیم در اسرع وقت توزیع کنیم.

نمکی تصریح کرد:‌ ما امیدوار هستیم تا پایان سال جاری حداکثر بیش از ۳ – ۴ ماه از معوقات برای پرداخت کارانه و اضافه کار پرسنل در بیمارستان‌های دولتی و همینطور در بخش‌های دارویی نداشته باشیم که این رقم از آن رقم ۱۸ یا ۱۲ ماه معقول‌تر است و این مبلغ را به چهار ماه رساندن قطعا یک زمان معقول و منطقی است.

وزیر بهداشت به مهم‌ترین دستاوردهای وزارت بهداشت در آستانه دهه فجر اشاره کرد و گفت: اگر ما بخواهیم دستاوردهای کشور را در تمامی اجزاها از جمله وزارت بهداشت تشریح کنیم باید گفت که یکی از مطلوب‌ترین دستاوردها در عرصه‌ نظام سلامت کشور است. ما در سال‌های قبل از انقلاب در مقایسه با امسال اگر مروری داشته باشیم میزان مرگ و میر گروه‌های آسیب پذیر به یک دهم رسیده است. پوشش واکسیناسیون که در سال‌های اول بعد از پیروزی انقلاب ۲۵ درصد بوده است، امروز در کشور به صد در صد رسیده است و تخت‌های بیمارستانی ما تقریبا به رقم مطلوبی در سطح منطقه رسیده است. طرح تحول نظام سلامت نیز کمک زیادی به ما کرده است.

وی اظهار کرد: امسال در پویش ۲۰۵۰ حدود هزار پروژه را در ۲۰ هفته یعنی تا اردیبهشت ماه که هفته سلامت را داریم، به اتمام خواهیم رساند و هر هفته ۵۰ پروژه را با اولویت نقاط کمتر توسعه یافته و نسبتا محروم دنبال می‌کنیم و در رابطه با طرح‌هایی مثل کنترل فشار خون و هر خانه یک پایگاه سلامت با عنوان اولین کاری که در منطقه و شاید در جهان شروع کردیم را انجام خواهیم داد.

نمکی در خصوص اقدامات این وزارتخانه درباره‌ کروناویروس نیز گفت:‌ کرونا ویروسی بود که از سال ۲۰۰۲ اولین موردش تحت عنوان سارس در کشور چین شناخته شد. این ویروس در سال ۲۰۰۲ مرگ و میر قابل ملاحظه‌ای در کشور چین ایجاد کرد و در سال ۲۰۱۲ در عربستان که مخزن آن نیز در شتر شناخته شده بود مرگ و میر ایجاد کرد و تقریبا در منطقه این ویروس به گونه‌ای می‌چرخد.

وزیر بهداشت تاکید کرد:‌ اخیرا اعلام شد که نوع جدیدی از ویروس که یک ویروس کرونای جدید است بروز کرده که این ویروس در کشور چین و در ایالت‌های خاصی بروز داد. ما از همان ابتدا همه همکاران خود را بسیج کردیم و در مبادی ورودی به کشور نیروهایی را مستقر کردیم تا موارد مشکوک را به شدت زیر نظر قرار دهند، از امروز هم به وزارت امور خارجه اعلام کردیم که بحث اخذ ویزا برای شهروندان کشور چین را مقید کنند به داشتن کارت تندرستی و عاری بودن از ویروس کرونا، به هر حال همکاران ما اقداماتی را انجام می‌دهند و آموزش به عنوان رکن اصلی پیشگیری از این ویروس است.

به گزارش ایسنا وی در پایان اضافه کرد: ویروس کرونا به اندازه ویروس H۱N۱ قدرت کشندگی  و بیماری‌زایی را تا به امروز نداشته است. هر چند این ویروس سرایت بالایی دارد اما کشندگی و بیماری‌زایی بودن آن کمتر است و تاکنون در کشور با همت همکاران و تلاش مردم مهار کردیم و تاکنون هیچ موردی از بیماری را نداشتیم و از مردم می‌خواهیم با شستن دست و پرهیز از روبوسی و دست دادن تا حد امکان و رعایت مسائل بهداشتی کمک کنند تا دچار گرفتاری جدیدی نشویم.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/ampY