پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
تشخیص کروناویروس از سایر عفونت‌های تنفسی دیگر کار سختی است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، حسین عرفانی در خصوص آخرین تمهیدات وزارت بهداشت برای مقابله با ورود احتمالی ویروسکرونا به ایران، گفت: پس از آنکه دبیرکل سازمان بهداشت جهانی به صورت رسمی اعلام کرد ویروس جدید۲۰۱۹ باید به عنوان یک رویداد بهداشتی اضطراری با اهمیت بین‌المللی شناخته شود، وزیر بهداشت در نامه‌ای خطاب به معاون اول رئیس جمهور_دکتر اسحاق جهانگیری، خواستار محدودیت و تعلیق موقت پروازهای مستقیم به چین شد، همچنین ویزا و سایر مجوزهای مسافرتی که پیشتر برای ورود مسافران چینی به کشور صادر شده نیز به جز موارد اضطراری و توجیه‌دار به حالت تعلیق درآید. گام سوم ما توصیه به مردم بوده تا از سفر به کشور چین خودداری کنند.

رییس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره سایر تمهیدات برای مسافرینی که از شهرهای آلوده چین به کشور باز می‌گردند خاطرنشان کرد: با هماهنگی هیئت دولت، ایرانیان ساکن در کشور چین، بویژه دانشجویان ایرانی که در آنجا تحصیل می‌کنند، ظرف روزهای آینده به کشور باز می‌گردند و پس از مراقبت‌هایی که در مبادی مرزی هنگام ورود این عزیزان صورت می‌گیرد، آنها را با احترام به محلی مناسب انتقال داده تا به مدت دو هفته قرنطینه باشند؛ در صورتی که پس دو هفته از سلامتی آنها اطمینان حاصل کردیم، می‌توانند نزد خانواده‌هایشان بازگردند.

وی افزود: محل در نظر گرفته شده برای قرنطینه ایرانیان پس از بازگشت از کشور چین، بیمارستان‌ها نخواهد بود، تاکنون با توجه به اطلاعاتی که وزارت امور خارجه در اختیار ما قرار داده است، هیچ ایرانی در کشور چین به کرونا ویروس مبتلا نشده است اما، از آنجایی که ممکن است افراد سالمی که به کشور بازمی‌گردند در دوره نهفتگی بیماری قرار داشته باشند، این افراد را در یک محل مناسب که از امکانات رفاهی شایسته‌ای  برخوردار باشد، به مدت دو هفته قرنطینه می‌کنیم.

عرفانی گفت: تشخیص کروناویروس از سایر عفونت‌های تنفسی دیگر کار سختی است، از نظر علائم بالینی، مبتلایان به کرونا ویروس عفونت حاد تنفسی دارند، اما شرط اصلی این بیماری تب بالای ۳۸ درجه است. علاوه بر آن گلودرد، سرفه، آبریزش بینی، بدن درد، سر درد و مشکلات تنفسی سایر علائم مبتلایان به کرونا ویروس است. با اشاره به علائم ذکر شده متوجه می‌شویم که این علائم با سایر عفونت‌های تنفسی تفاوت چندانی ندارد و همین موضوع باعث سختی تشخیص این بیماری از سایر عفونت‌های تنفسی می‌شود.

رییس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت نقش بررسی‌های همه‌گیری شناسی در فرد مشکوک دارای علائم کرونا ویروس را امری مهم دانست و ادامه داد: اینکه فرد در ۱۴ روز گذشته از نظر زمانی در چه محلی از نظر مکانی و در کنار چه افرادی از نظر آلودگی در تماس بوده است، برای تشخیص بیماری امری لازم‌الاجرا است. در صورتیکه فردی در بررسی‌های همه‌گیری شناسی‌ نیز علائم ابتلا به بیماری را داشت، وجه سوم بررسی‌های خود که بررسی‌های آزمایشگاهی است را آغاز می‌کنیم تا بتوانیم با قطعیت در مورد فرد مشکوک صحبت کنیم.

وی اظهار کرد: این ویروس جدید است، به همین دلیل هنوز برای تشخیص کرونا ویروس ۲۰۱۹ تست تشخیص سریع وجود ندارد و تنها تشخیص‌های آزمایشگاهی مولکولی انجام می‌شود که امکانات آن نیز در کشور وجود دارد، تاکنون ۶ بیمار مشکوک به کرونا ویروس از چند استان در کشور گزارش شده است که بیمار بلافاصله مورد بررسی قرار گرفته و خوشبختانه متوجه شدیم به کرونا ویروس مبتلا نبوده‌اند.

به گزارش ایسنا عرفانی عفونت کروناویروس جدید را نوعی عفونت تنفسی معرفی کرد و گفت: اگر فردی به عفونت‌های تنفسی مبتلا است، بهتر است هنگام بیماری در منزل استراحت کند و از تردد در اماکن عمومی دوری کنند اما اگر مجبور به حضور در اماکن عمومی شدند، از ماسک استفاده کرده و فاصله یک متری خود با دیگران را حفظ کنند؛ دست ندادن، روبوسی نکردن، رعایت آداب تنفسی و شست‌شوی مکرر دست‌ها به مدت ۳۰ ثانیه نیز می‌تواند در پیشگیری از عفونت‌های تنفسی بویژه کروناویروس موثر باشد.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/7b7b