پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
برنامه‌ای برای افزایش قیمت دارو در سال جدید نداریم
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدرضا شانه ساز در نشست خبری نمایشگاه تقدیر از توانمندی‌های دارویی و تجهیزات پزشکی، اظهار کرد: در شرایط سختی که دشمنان قصد دارند کشور را تحت فشار قرار دهند توانستیم رشد خوبی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی داشته باشیم و نیاز کشور را تامین کنیم که همه این‌ها به برکت انقلاب اسلامی است.

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: ما اکنون دانش تولید و نظارت دارو و تجهیزات پزشکی را داریم و گام‌های بلندی در این حوزه برداشته‌ایم، همچنین این توانایی را داریم که مهر تایید مصرف انسانی محصولات را صادر کنیم که خود یک دانش پیشرفته را می‌طلبد و اکنون به جایگاهی رسیده‌ایم که می‌توانیم بسیاری از دارو‌ها و تجهیزات پزشکی جدید را تولید کنیم، در محصولات بیولوژیک ارزبری ۱.۲ میلیارد دلاری داشتیم و در ۱۵ سال گذشته کشور به تولید این محصولات ورود کرد، در شرایطی که دشمن در تلاش است در حوزه دارو بحران ایجاد کند، توانستیم با تولید محصولات از آسیب به سلامت مردم جلوگیری کنیم.

وی افزود: عمر و قدمت دانش تولید تجهیزات پزشکی در ایران کمتر از دارو بوده و در این حوزه مثل دارو خودکفا نیستیم، اما برخی از تجهیزات پزشکی را تولید می‌کنیم که دومین تولیدکننده آن در دنیا هستیم. این محصولات به دست جوانان زیر ۳۵ سال تولید می‌شود، به همت جوانان کشور محصولاتی را تولید می‌کنیم که در لبه دانش قرار دارند و حتی در کشور‌های پیشرفته و سرمایه دار دنیا تولید هم نمی‌شوند، در مواد اولیه دارویی در ابتدا سرعت ما کند بود و بخشی از آن به حمایت‌های سازمان عدا و دارو و نهاد‌های قانونگذار مرتبط بود، اما امروز گام‌های بلندی برداشته ایم و امیدواریم در ۲ سال آینده ۱۸۰ قلم ماده اولیه را در کشور تولید کنیم که ۲۵۰ میلیارد صرفه جویی ارزی به دنبال خواهد داشت.

شانه ساز گفت: یکی از علایق دلسوزان کشور تولید اقلام گیاهی است و در ۱۵ سال گذشته تعداد پروانه‌ها در این زمینه از ۱۰۰ مورد به ۸۰۰ پروانه رسیده است. بسیاری از این دارو‌ها بیماری‌های صعب العلاج را درمان می‌کنند. این حوزه در گذشته مغفول مانده بود اما اکنون به نقطه قوت ما تبدیل شده است، در این حوزه دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی ورود کرده اند و در پزشکی و داروسازی نیز واحد‌های طب سنتی به پرشکان و داروسازان آموزش داده می‌شود. خوشبختانه زنجیره کامل تولید فرآورده‌های گیاهی و طبیعی از کشت تا عصاره گیری را در کشور داریم و می‌توانیم در صادرات حرف‌های بسیاری داشته باشیم.

رئیس سازمان غذا و دارو اظهار کرد: تولید دارو با قیمت پایین قدرت تولیدکنندگان داخلی را در مقایسه با رقبای خارجی کم می‌کند، تلاش ما این است با توجیه مسئولان کشوری و حمایت از مصرف کنندگان این بخش از دارو را که صرف تبلیغات علمی می‌شود سرمایه گذاری کنیم تا اعتماد مردم را جلب کنیم. اما وظیفه تولیدکننده جلب اعتماد مردم بوده و وظیفه ما تامین و تنظیم بازار استف با اطمینان می‌گویم که دارو‌های ایرانی دارای کیفیت بالایی هستند و پایین بودن کیفیت دارو و تجهیزات پزشکی منطبق با واقعیت نیست، بیش از ۷۰ قلم محصول نانویی داریم و رتبه دوم محصولات نانویی در کشور را ضدعفونی کننده‌ها و تمیز کننده‌ها به خود اختصاص می‌دهند که ما نظارت دقیق بر تولید این محصولات داریم.

وی درباره افزایش قیمت دارو اظهار کرد: سیاست وزارت بهداشت تاکنون اینگونه است که به محصولاتی که امسال ارز گرفته‌اند ارز اختصاص خواهیم داد و برنامه‌ای برای افزایش قیمت دارو نداریم. البته تلاش می‌کنیم قیمت گذاری دارو به نحوی باشد که تولید دارو زیان‌ده نباشد؛ چرا که در این صورت تولید،ما مشکل می‌شود و مجبور به واردات می‌شویم. اگر می‌خواستیم محصولات تولیدی را وارد کنیم میزان ارز اختصاص یافته برای دارو ۱۰.۷ برابر افزایش پیدا می‌کرد.

شانه ساز ادامه داد: در تولید واکسن نتوانسته ایم مثل حوزه دارو و تجهیزات پزشکی موفق باشیم و فکر می‌کنم علت آن جذابیت واردات بوده است. برنامه کشور این است که واکسن پنوموکوک و روتاویروس و آنفلوانزا را تولید و وارد برنامه واکسیناسیون کشور کنیم، یکی از برنامه‌های ما تولید واکسن با کمک معاونت علمی ریاست جمهوری است که این واکسن‌ها در مراحل آزمایش بالینی قرار دارد، مصرف فرم جامد واکسن ب ث ژ دشوار بود و فرم جدید آن در کشور تولید و چند روز پیش رونمایی شد، علم داروسازی این است که اقلام سمی و کشنده را در روز‌های مختلف ترکیب می‌کنند و در نهایت محصولی شفابخش تولید می‌شود. بسیاری از مواد اولیه دنیا در هند و چین تولید می‌شود، تا پایان سال از ۲ خط تولید انسولین خوراکی رونمایی خواهیم کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان رئیس سازمان غذا و دارو در پایان در خصوص مصوبه هیئت وزیران مبنی بر واردات دارو و تجهیزات پزشکی گفت: برای واردات دارو تولیدکننده اجازه واردات دارو به چند کشور را نمی‌دهد و وزارت بهداشت واردات مداری را راه انداخت تا اگر دارو یا تجهیزات پزشکی را بتوان با ۲۰ درصد قیمت وارد کرد مجوز واردات به آن می‌دهیم یا در شرایطی که تولید دچار مشکل شود بتوانیم با واردات نیاز بیماران را تامین کنیم. به طور کلی تنظیم بازار و قیمت مد نظر قرار داشت.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/l5j7