پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
بیش از نیاز کشور مواد ضدعفونی کننده و ماسک داریم
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علی رزازان در رابطه با کمبود مواد ضدعفونی و ماسک در داروخانه‌ها گفت: موجودی داروخانه‌های شهری یا داروخانه‌های غیربیمارستانی در حد کم‌ یا نرمال است. این مربوط به امروز نیست و بنا به نیاز جامعه، هیچ وقت بیش از این خرید نمی‌کردند. هیچ وقت داروخانه‌ها مصرف آنچنانی نداشتند که بیشتر از این مقدار انبار کنند، در شرایط کنونی فروش داروخانه‌ها افزایش یافته است. نباید مردم در شبکه‌های اجتماعی داروخانه‌ها را محکوم کنند. 

مدیر امور توزیع اداره کل دارو و مواد سازمان غذا ادامه داد: کمبود ماسک علاوه بر قصور مردم علت مهم‌تری هم دارد، تعدادی از شرکت‌های واسطه‌ای که زیر نظر سازمان غذا و دارو نیستند و به صورت غیررسمی در بازار تجهیزات داروئی حضور دارند، به سبب سودجوئی، قیمت کالای خود را افزایش داده‌اند. داروخانه به دلیل رفع نیاز مردم با هر قیمتی خرید می‌‌کنند و متناسب با همان نرخ می‌فروشند. در واقع تخلف اصلی را آن واسطه انجام دادند. 

وی در خصوص اینکه آیا برخوردی با این شرکت‌ها انجام می‌شود؟ گفت: ما مدام در حال بازرسی هستیم، اما در این خصوص داروخانه‌‌ها مقصر نیستند. مقصر اصلی دلال‌هایی هستند که از این شرایط سوءاستفاده می‌کنند، این نهادها زیر نظر سازمان غذا و دارو یا وزارت بهداشت نیستند. اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو، مدت‌ها است که تلاش برای ساماندهی بازار تجهیزات داروئی دارد. مدت‌ها است که پیگیریم، اما صنف آن‌ها با ما همکاری نمی‌کند، ما خواستیم به آن‌ها فشار وارد کنیم، اما نگران بودیم که دسترسی بیماران به تجهیزات با مخاطره مواجه شود. 

رزازان در تشریح اقداماتی که در حال حاضر انجام می‌شود گفت: در حال حاضر هیئت امنای ارزی تصمیم دارد که خرید و توزیع تجهیزات و ماسک را خود به عهده بگیرد. شرکت‌‌های توزیع زیرمجموعه ما به صورت اورژانسی به داروخانه‌ها تجهیزات می‌دهند. مطمئن باشید که اگر داروخانه‌‌ها دریافت کنند، فوری می‌فروشند و نگه ‌نخواهند داشت، تنها اتفاقی که افتاد، سودجویان دو یا سه روز تاخیر ایجاد کردند. در چند روز آینده مطمئنا ماسک و تجهیزات عفونی به مردم خواهد رسید. ما بیش از نیاز کشور مواد ضدعفونی و ماسک داریم.

مدیر امور توزیع اداره کل دارو و مواد سازمان غذا در رابطه با سودمندی استفاده از این محلولات و ماسک گفت: ضدعفونی لازم است، ماسک ولی تاثیر چندانی در پیشگیری از انتقال دادن یا گرفتن بیماری ندارد، لازم است افراد بدانند که هر سطحی که استریل می‌شود، مواد شوینده تا دوساعت آن را پوشش می‌دهند که این خود از بین برنده‌ بیماری است. 

به گزارش ایلنا وی در پایان اضافه کرد: الکل‌هایی که افراد خریداری می‌کنند تا ضدعفونی صورت بگیرد، باید بالای هفتاد درصد باشند. هر گونه مواد ضدعفونی رقیق شده در برابر ویروس ناکارآمد یا ضعیف است. همچنین ارتقای سیستم ایمنی افراد بسیار مهم است، بنابراین پیشنهاد می‌شود که از ویتامین‌های داروئی یا غیرداروئی مدام استفاده کنند.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/ogFR