پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
شدت بیماری کرونا با توجه به کمبود مواد مغذی و نقص سیستم ایمنی در افراد متفاوت است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، تیرنگ نیستانی با اشاره به اهمیت تغذیه در پیشگیری از بیماری‌های واگیردار و عفونی اظهار کرد: تردیدی وجود ندارد که شدت بیماری با توجه به کمبود مواد مغذی و نقص سیستم ایمنی درافراد متفاوت است به‌ گونه‌ای که اگر دو نفر به این بیماری مبتلا شوند تظاهرات بالینی در این دو فرد بسته به میزان شدت و مقاومت بدن متفاوت است. به‌طور مثال یک بیماری و یا ابتلا به یک ویروس مشترک می تواند در یک فرد کشنده باشد ولی در فرد دیگری علائم و عوارض جدی نداشته باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: تعداد مبتلایان در بیماری نظیر کرونا، سارس و یا آنفلوآنزا بیشتر از افرادی است که جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری‌ها از دست داده‌اند، دستگاه ایمنی بدن به تنهایی متاثر از تغذیه نیست. هرچند که تغذیه می‌تواند نقش مهمی در عوارض و شدت ابتلا به این بیماری‌ها ایفا کند،خستگی و کارسنگین یکی دیگر از عوامل ابتلا به انواع بیماری‌ها است، افرادی که خواب کافی، راحت و با کیفیت ندارند به دلیل نقص سیستم ایمنی بیش از سایرین در معرض ابتلا به انواع  بیماری‌ها و ویروس‌ها هستند.

وی اهمیت مصرف مواد معدنی و ریزمغذی‌ها را مورد توجه قرار داد و افزود: در بحث‌های مربوط به تغذیه استفاده از ویتامین A اهمیت ویژه‌ای دارد تا جائی که این ویتامین به عنوان ویتامین ضد عفونت معروف شده است، ویتامینA به میزانی قابل توجهی سیستم ایمنی بدن را در برابر ابتلا به بیماریهای تقویت می کند، لبنیات، تخم مرغ، انواع گوشت، سبزیجات زرد و نارنجی منبع سرشار ویتامینA هستند، کمبود ویتامین Aعامل عفونت تنفسی و آسیب به پوست و سیستم گوارشی می‌شود. سیب زمینی، کلم، هویج، فلفل، زردآلو، انبه، تخم مرغ وکره حاوی این ویتامین هستند.

نیستانی گفت: استفاده از منابع معدنی نظیر "روی" نیز در رژیم غذایی می‌تواند تاثیر بسزایی در ارتقای سطح ایمنی بدن داشته باشد، کاهش روی می تواند دستگاه ایمنی را تضعیف کند و نکته اصلی اینجاست زمانی که مشکلات تغذیه‌ای ایجاد می‌شود دستگاه ایمنی بدن اولین نقطه‌ای در بدن است که دچار آسیب می‌شود و در عین حال زمانی که مشکل کمبود ویتامین‌ها در بدن جبران می شود سیستم ایمنی آخرین جایی در بدن است که ترمیم خواهد شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی چاقی و اضافه وزن را موضوعی کاملا بی‌ارتباط با کمبود ویتامین و مواد معدنی در خون دانست و تصریح کرد: تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که دارای چربی شکمی و دچار اضافه وزن هستند نیز در بیشتر موارد دچار کمبود ویتامین هستند بنابراین چاقی هیچ ارتباطی به کافی بودن ویتامین‌ها در بدن ندارد، منبع اصلی دریافت ویتامین D به جز منابع گیاهی همانند غلات و حیوانی مثل ماهی ساردین، شیر و تخم مرغ در معرض نور مستقیم خورشید قرار گرفتن است، تامین ویتامین D  در بدن را برای حفظ ایمنی ضروری است، کاهش ویتامین D می تواند برایمنی ذاتی بدن اثر گذار باشد.

به گزارش ایسنا وی در پایان ضرورت توجه به تامین مواد مغذی و مورد نیاز بدن را مورد تاکید قرار داد و افزود: کمبود ویتامین‌هایی که در بدن علایم خاصی ایجاد نمی‌کند می‌تواند در دراز مدت مشکلات جدی ایجاد کند، ویتامین C تاثیر ثابت شده ای برای محافظت در برابر عفونت‌های تنفسی ندارد، همچنین این ویتامین در مقادیر بالا اثرات مخربی بر بدن می تواند داشته باشد، ویتامین C و سایر مواد غذایی و معدنی دیگر هرگز نمی توانند به‌ تنهایی بدن را در برابر عفونت‌های ویروسی به ویژه کرونا ویروس محافظت کنند، تحقیقات نشان می‌دهد زمانی که با کاهش سطح ریز مغذی‌ها روبرو می شویم حتی ویروس‌های ضعیف نیز قابلیت تبدیل شدن به ویروس مقاوم و بیماری مهلک را دارند. به معنی ساده تر وضعیت میزبان روی شدت بیماری اثرگذار است.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/yWr0