پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
افزایش برآورد سازمان جهانی بهداشت از مرگ‌ومیر کرونا
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، تدروس آدانوم اطلاعات تازه‌ای از ویروس کرونا منتشر کرد که برخی از این اطلاعات با برداشت‌های عمومی در مورد این ویروس متفاوت است.

مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در مورد آخرین تحولات مربوط به کرونا، وضعیت شیوع این ویروس را "به شکلی فزاینده پیچیده" توصیف کرد و گفت: تاکنون مجموعا ۹۰۸۹۳ مورد ابتلا به این ویروس در جهان گزارش شده که از این تعداد ۳۱۱۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند، چین امروز تنها ۱۲۹ مورد تازه ابتلا به این ویروس را گزارش کرده که این رقم پایین‌ترین میزان روزانه ابتلا در چین از روز ۲۰ ژانویه "۳۰ دی" تاکنون است، در میان موارد تازه‌ گزارش‌ شده از ابتلا به کرونا، ۸۰ درصد مربوط به سه کشور کره جنوبی، ایتالیا و ایران است و ۱۲ کشور هم برای اولین بار موردی از ابتلا به این ویروس را گزارش کرده‌اند.

وی در مورد هراس جهانی از این ویروس افزود: ما درک می‌کنیم که افراد هراسان و نگران هستند. ترس پاسخ طبیعی انسان به هر تهدیدی است، خصوصا زمانی که تهدیدی باشد که به درستی آن را نمی‌شناسیم، اما هرچه داریم داده‌های بیشتری کسب می‌کنیم، داریم ویروس کرونا و بیماری ناشی از آن را بیشتر و بیشتر می‌شناسیم، هرچند کرونا از منظر نشانه‌ها و روش‌های انتقال شباهت‌هایی دارد، اما در عین حال اختلافات مهمی هم میان این دو ویروس وجود دارد. اولین تفاوت میان این دو این است که کرونا به آن سادگی که آنفلوانزا منتقل می‌شود، قابل انتقال نیست، در موارد ابتلا به آنفلوانزا، افرادی که مبتلا شده‌اند، اما هنوز بیمار نشده‌اند، عامل عمده انتقال هستند، اما این اتفاق در ارتباط با کووید-۱۹ نمی‌افتد. شواهدی که از چین یافت شده، نشان می‌دهد که تنها یک درصد موارد گزارش‌شده کووید-۱۹ هیچ نشانه‌ای نداشته‌اند و در اغلب آن‌ها هم نشانه‌ها ظرف ۲ روز ظاهر شده است.

آدانوم با کم‌اثر دانستن استفاده از روش‌های مربوط به آنفلوانزا برای تشخیص موارد ابتلا به کرونا، از کشور‌های جهان خواست از پروتکل‌های طراحی‌شده توسط سازمان بهداشت جهانی برای تشخیص ابتلا استفاده کرده و داده‌های گردآوری‌شده را با این نهاد به اشتراک بگذارند.

مدیرکل سازمان جهانی بهداشت اظهار کرد: دومین تفاوت میان آنفلوانزا و کووید-۱۹ این است که شدت بیماری ناشی از کرونا شدیدتر از بیماری برآمده از آنفلوانزا است، آن هم به این دلیل که بدن افراد با ویروس آنفلوانزا آشنا است و در برابر آن مصونیت‌هایی دارد، اما کووید-۱۹ ویروس تازه‌ای است و کسی در برابر آن مصون نیست، در سراسر جهان، حدود ۳.۴ درصد از موارد گزارش‌شده کووید-۱۹ جان خود را از دست داده‌اند. این در حالی است که آنفلوانزای فصلی به مراتب کمتر از یک درصد از مبتلایان را می‌کشد.

وی اضافه کرد: سومین اختلاف این است که برای آنفلوانزا درمان‌ها و واکسن‌هایی وجود دارد، اما به دلیل تازگی کووید-۱۹، هنوز واکسن یا درمان روشنی برای آن ایجاد نشده است. در حال حاضر بیش از ۲۰ واکسن برای کرونا در مرحله تست آزمایشگاهی قرار دارد، چهارمین تفاوت کرونا با آنفلوانزا امکان مهار این ویروس است، از مهار آنفلوانزای فصلی حتی حرف هم نمی‌زنیم، چون عملا غیرممکن است. اما در ارتباط با کووید-۱۹، این کار امکان‌پذیر است. ما در موضوع آنفلوانزای فصلی به دنبال یافتن رد نمی‌رویم، اما کشور‌ها باید در مورد کووید-۱۹ این کار را انجام دهند، چون این کار از "موارد تازه" ابتلا جلوگیری کرده و موجب حفظ جان افراد می‌شود، با وجود این اختلافات، از آنجا که شباهت‌هایی میان این دو ویروس وجود دارد، دست‌کم تحقیقات برای یافتن واکسن و درمان کرونا از صفر آغاز نشده و می‌توان از تحقیقات انجام‌شده در مورد آنفلوانزا کمک گرفت.

آدانوم در ادامه از اینکه افزایش تقاضا، سوء مصرف و احتکار روند تأمین ابزارها، ماسک و لباس‌های محافظ را مختل کرده، ابراز تأسف کرد و گفت: کمبود این موارد پزشکان، پرستاران و دیگر نیرو‌های درمانی که در خط مقدم قرار دارند را به شکل خطرناکی با کسری تجهیزات برای ارائه خدمات به بیماران کووید-۱۹ روبرو کرده است، چراکه میزان تأمین مواردی مانند دستکش، ماسک‌های پزشکی، دستگاه‌های تنفسی، عینک، محافظ صورت، لباس و پیشبند محدود است، بدون تأمین تجهیزات مورد نیاز نیرو‌های بهداشت و درمان نمی‌توان کووید-۱۹ را متوقف کرد، در پی هراس از کرونا و افزایش تقاضا، قیمت ماسک‌های جراحی ۵ تا ۶ برابر شده، قیمت ماسک‌های N-۹۵ سه برابر شده و قیمت لباس‌ها هم تا دو برابر افزایش یافته است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در پایان از سودجویی، دستکاری در بازار و بالا بردن قیمت‌ها گلایه کرد و افزود: با وجود ارسال نزدیک به نیم میلیون مجموعه تجهیزات محافظتی به ۲۷ کشور جهان، ذخایر این اقلام در حال ته کشیدن است، تنها به صورت ماهانه ۸۹ میلیون ماسک و ۷۶ میلیون دستکش آزمایشگاهی برای مقابله با کووید-۱۹ نیاز است، میزان تولید این تجهیزات در جهان باید حدود ۴۰ درصد افزایش یابد، از دولت‌های جهان خواست تولیدکنندگان را به افزایش تولید تشویق کرده و موانع موجود برای صادرات و واردات این اقلام را از بین ببرند.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/0FQs