چگونگی پختوپز مواد غذایی جهت پیشگیری از انتقال کروناویروس
رییس انجمن تغذیه ایران برخی نکات مهم در خصوص پخت و پز مواد غذایی جهت پیشگیری از انتقال کروناویروس را توضیح داد و گفت: یکی از موضوعات مهم در روش طبخ، درجه حرارت قسمتهای مختلف ماده غذایی در طول پخته شدن است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، جلالالدین میرزای رزاز با بیان اینکه در شرایط فعلی توصیه میشود از مصرف غذاهای کبابی و گریل شده اجتناب شده و روش پخت اصلی گوشتها به صورت آبپز یا بخارپز باشد، ادامه داد: یکی از موضوعات مهم در روش طبخ، درجه حرارت قسمتهای مختلف ماده غذایی در طول پخته شدن است؛ چراکه در کباب و گریل کردن، انتقال درجه حرارت به عمق گوشت ممکن است به میزان لازم برای از بین بردن کروناویروس و سایر عوامل بیماریزا کافی نباشد.
رییس انجمن تغذیه ایران ادامه داد: انواع گوشت و تخم مرغ باید به طور کامل پخته شود، دمای داخلی ایمن برای پخت گوشت 70 درجه سانتیگراد است. بنابراین غذاهای پختهای که در یخچال نگهداری میشوند برای مصرف دوباره باید به خوبی گرم شوند؛ به گونهای که همه جای آن حدود۷۰ درجه سانتیگراد حرارت ببیند.
وی افزود: به طور خاص، کرونا ویروسها مستعد تخریب در دمای معمولی پخت و پز "70 درجه سانتیگراد" هستند، بنابراین، باید از مصرف محصولات حیوانی خام یا نیمه پخته پرهیز شود، همچنین برای جلوگیری از آلودگی متقابل غذاهای پخته با گوشت خام، شیرخام یا امعا و احشا حیوانی خام باید با احتیاط و کاملا تفکیک شده و در یخچال قرار داده شود.
به گزارش ایسنا میرزای رزاز در پایان گفت: تا حد امکان از رستوران ها غذا تهیه نکنید، اگر اصول بهداشتی توسط کارکنان مرتبط، در تهیه و توزیع غذا رعایت نشود، آلودگی منتقل میشود. با این حال در صورت سفارش غذا به صورت بیرون بر سفارش دهید و مجددا غذاها را قبل از مصرف به خوبی گرم کنید.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/nb5k