جهان در آستانه "همهگیری گرسنگی" به دنبال اپیدمی کرونا
رئیس آژانس غذایی سازمان ملل متحد هشدار داد: همزمان با همهگیری جهانی کروناویروس، جهان در آستانهی "همهگیری گرسنگی" نیز هست که در صورت عدم اقدام فوری میتواند منجر به "قحطیهای متعدد" شود.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، دیوید بیزلی به شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرده که حتی پیش از تبدیل کووید-۱۹ به یک مشکل نیز به رهبران جهان گفته بوده که "سال ۲۰۲۰ میلادی، جهان با بدترین بحران بشردوستانه از زمان جنگ جهانی دوم روبهرو خواهد شد." این اتفاق به دلیل جنگ در سوریه، یمن و مناطق دیگر، هجوم ملخها در آفریقا، فجایع طبیعی و بحرانهای اقتصادی از جمله در لبنان، کنگو، سودان و اتیوپی است.
در حال حاضر ۸۲۱ میلیون نفر هر شب در سراسر جهان گرسنه به خواب میروند و ۱۳۵ میلیون نفر دیگر با "سطوح بحرانی و وخیم گرسنگی" مواجهاند. یک تجزیه و تحلیل جدید برنامه جهانی غذا نشان میدهد که در نتیجهی شیوع کروناویروس ۱۳۰ میلیون نفر دیگر نیز ممکن است تا پایان سال ۲۰۲۰ میلادی به آستانه قحطی و گرسنگی رانده شوند.
مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا (WFP) گفت: برنامه جهانی غذا روزانه به حدود ۱۰۰ میلیون نفر غذارسانی میکند که حدود ۳۰ میلیون نفر از آنها به معنای واقعی کلمه برای زنده ماندن به این برنامه وابستهاند.
وی که خود به کووید-۱۹ مبتلا شده بود افزود: در صورت عدم دستیابی به این ۳۰ میلیون نفر تحلیلها نشان میدهد که طی سه ماه آینده ۳۰۰ هزار نفر میتوانند روزانه تا حد مرگ گرسنگی بکشند و این آمارها بدون در نظر گرفتن افزایش قحطی ناشی از شیوع کروناویروس محاسبه شده است، در بدترین سناریوی ممکن برای حدود ۳۶ کشور، قحطی پیشبینی میشود و در ۱۰ مورد از این کشورها در حال حاضر بیش از یک میلیون نفر در هر کشور وجود دارند که در آستانه گرسنگی هستند.
بر اساس اعلام برنامه جهانی غذا، ۱۰ کشوری که بدترین وضعیت را از نظر بحران غذا در سال ۲۰۱۹ میلادی داشتند شامل یمن، کنگو، افغانستان، ونزوئلا، اتیوپی، سودان جنوبی، سوریه، سودان، نیجریه و هائیتی بودند.
مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا با تاکید بر این که در بسیاری از کشورها بحران غذا نتیجه درگیریهای آن کشور است، چشمانداز "همهگیری گرسنگی" را برجسته ساخت چرا که یک خطر واقعی وجود دارد که ممکن است افراد بیشتری به دلیل تاثیرات اقتصادی ناشی از شیوع کووید-۱۹ نسبت به شمار افراد قربانی این بیماری جان خود را از دست بدهند.
بیزلی گفت: انتظار میرود که اعمال محدودیتهای قرنطینه و رکود اقتصادی منجر به زیانهای اساسی درآمدهای فقیران شاغل شود، کاهش شدید پرداختها و حوالههای خارج از کشور، به کشورهایی مانند هائیتی، نپال و سومالی بسیار آسیب زده است. برای مثال از دست دادن درآمد گردشگری که ۴۷ درصد از کل صادرات یک کشور را تشکیل میدهد، به آن آسیب زیادی وارد میکند و سقوط قیمت نفت در کشورهای کم درآمد مانند سودان جنوبی که تقریباً ۹۹ درصد از کل صادرات آن نفتی است، تأثیر قابل توجهی خواهد داشت.
برنامه جهانی غذا (WFP) به عنوان ستون فقرات تدارکات سازمان ملل، با تحویل میلیونها قطعه تجهیزات محافظ، کیتهای تشخیصی و ماسکهای صورت به ۷۸ کشور به نمایندگی از سازمان جهانی بهداشت و با انجام خدمات هوایی بشردوستانه برای انتقال پزشکان، پرستاران و کارکنان بشردوستانه به کشورهایی که به کمک نیاز دارند، نقش مهمی در مقابله با کووید-۱۹ ایفا کرده است.
وی همچنین خواستار دستیابی بیشتر به خدمات بشردوستانه، اقدامات هماهنگ برای تحویل کمکها، پایان دادن به اختلال در تجارت و تسریع و افزایش بودجه از جمله ۳۵۰ میلیون دلار برای راهاندازی شبکهای از مراکز تدارکات و سیستمهای حمل و نقل برای حفظ زنجیرههای تأمین در سراسر جهان شد.
به گزارش ایسنا مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا (WFP) در پایان اضافه کرد: زمان زیادی برای تعلل وجود ندارد، باید سریع و عاقلانه عمل کرد و با مشارکت و تخصص همگی اطمینان حاصل کرد که شیوع بیماری کووید-۱۹ به یک فاجعه بحران بشری و غذایی تبدیل نمیشود.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/EOSW