پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
اهمیت اجرای توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت برای مهار کرونا
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، تئودور آدهانوم در آخرین کنفرانس مطبوعاتی خود در ژنو اعلام کرد: کشورهایی که مطابق دستورالعمل‌های قبلی این سازمان به مدیریت شیوع بیماری کووید-۱۹پرداخته‌اند، در حال حاضر "در وضعیت بهتری" از سایرین قرار دارند.

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت ادامه داد: اگر رهبران دولت‌ها زودتر اقدامات مهار ویروس را برای کنترل شیوع اتخاذ می‌کردند، برخی از شیوع‌ها شدت کمتری داشتند، هنگامی که سازمان جهانی بهداشت حدود 4 ماه قبل اعلام وضعیت اضطراری جهانی کرد، تنها ۸۲ مورد ابتلا در ۱۸ کشور خارج از چین شناسایی شده بود و هیچ مرگ و میر ناشی از کرونایی در این ۱۸ کشور گزارش نشده بود.

وی با تاکید بر اهمیت گوش دادن به توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت افزود: کشورها می‌توانستند پروتکل‌هایی را برای رسیدگی به موقع به همه‌گیری کرونا پس از انتشار این اعلامیه اجرا کنند، جهان باید با دقت به هشدارهای سازمان جهانی بهداشت گوش می‌سپرد، هر کشور می‌توانست تمام اقدامات بهداشت عمومی خود را پس از اعلام وضعیت اضطراری جهانی ممکن سازد.

زمانی که اعلامیه سازمان جهانی بهداشت منتشر شد، این سازمان نتیجه‌گیری‌های خود را در مورد نحوه برخورد چین از شیوع اولیه به اشتراک گذاشت و سایر کشورها را جهت محافظت از جمعیت خود راهنمایی کرد.

سازمان جهانی بهداشت در اعلامیه‌ای که در ۳۰ ژانویه منتشر و اعلام وضعیت اضطراری جهانی کرد با استناد به راهنمایی مشاوران متعلق به کمیته اضطراری خود نوشته بود: این کمیته معتقد است هنوز هم می‌توان شیوع این ویروس را قطع کرد، به شرطی که کشورها اقدامات قدرتمندی را برای تشخیص زودهنگام بیماری، جداسازی و درمان موارد مبتلا، ردیابی مبتلایان و افراد در تماس با آن‌ها و تبلیغ اقدامات فاصله‌گذاری اجتماعی متناسب با خطر اعمال کنند.

این بیانیه ادامه داد بود: انتظار می‌رود صادرات بین‌المللی بیشتر موارد ابتلا در هر کشوری ظاهر شود. بنابراین، همه کشورها باید برای مهار از جمله نظارت فعال، تشخیص زودهنگام، قرنطینه و مدیریت موارد ابتلا، ردیابی مبتلایان و افراد در تماس با آن‌ها و جلوگیری از گسترش پیش‌رو آماده شوند.

در طول کنفرانس مطبوعاتی سازمان جهانی بهداشت در روز گذشته "دوشنبه" تئودور آدهانوم تاکید کرد: توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت "بر اساس بهترین علوم و شواهد" صادر می‌شود اما عمل کردن یا نکردن طبق این توصیه‌های علمی بستگی به خود کشورها دارد. 

به گزارش ایسنا دبیر کل سازمان جهانی بهداشت در پایان تصریح کرد: ما هیچ وظیفه‌ای برای مجبور کردن کشورها نسبت به اجرای توصیه‌های این سازمان نداریم و هر کشور باید مسئولیت‌های خود را به عهده بگیرد.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/MZH6