۱۱۶ شهرستان از نظر شیوع کرونا در وضعیت سفید قرار دارند
معاون کل وزارت بهداشت گفت: در بررسی دو هفته اخیر مشخص شده است که ۱۱۶ شهرستان در کشور در وضعیت سفید قرار دارند و درخصوص بازگشایی مراکز مذهبی، فرهنگی و ورزشی این مراکز سفید یکشنبه تصمیمگیری خواهد شد، خوشبختانه مردم ما بالاترین نمره قبولی را در رعایت بهداشت فردی و فاصله گذاری اجتماعی در مقایسه با دیگر کشورها گرفتهاند و امروز هم درخواست میکنیم خودشان با تذکر به تعداد کمی که بیاحتیاط هستند و موارد را رعایت نمیکنند مراقب باشند تا شرایط از حالت عادی خارج نشود.
![۱۱۶ شهرستان از نظر شیوع کرونا در وضعیت سفید قرار دارند ۱۱۶ شهرستان از نظر شیوع کرونا در وضعیت سفید قرار دارند](https://www.pezeshkanoghanoon.ir/storage/12697/conversions/sVpAFABMoIjeHBIc-large.jpg)
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، ایرج حریرچی گفت: مبنای تقسیم بندی وضعیت شیوع کرونا استانی نیست بلکه شهرستانی است و در بررسی دو هفته اخیر مشخص شده است که ۱۱۶ شهرستان در کشور در وضعیت سفید قرار دارند، روز یکشنبه "فردا" در جلسه ستاد کرونا پیشنهاداتی درخصوص بازگشایی مراکز مذهبی، فرهنگی و ورزشی این مراکز سفید ارائه خواهد شد، البته این شهرها به صورت پویا هستند و هر ۵ روز یک بار دوباره بررسی میشوند که آیا همچنان در وضعیت سفید قرار دارند یا خیر.
معاون کل وزارت بهداشت در خصوص اینکه آیا دارویی برای درمان کرونا وجود دارد گفت: نه در کشور ما نه در هیچ جای دنیا دارویی که برای درمان مؤثر باشد تاکنون ساخته نشده و بهترین راهکار مقابله با این ویروس پیشگیری و شناسایی در مراحل اولیه و سپس مراقبت عمومی، استراحت و درمان افراد مبتلا شده است. پلاسما درمانی هم در مرحله تحقیقاتی است و نتایج خوبی تاکنون حاصل شده اما برای استفاده گسترده باید تحقیقات بیشتر صورت بگیرد.
وی درخصوص وضعیت استانهای البرز و قزوین افزود: پنجشنبه از استانهای البرز و قزوین بازدیدهایی صورت گرفت و در جلسه شورای استانی ستاد کرونا که با حضور استانداران، معاونان و مدیران کل و رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی هر دو استان برگزار شد وضعیت شیوع بررسی شد، دو استان قزوین و البرز با اینکه در کانون ابتلا بودند با اقدامات مناسبی که انجام دادهاند روند نزولی قابل توجهی پیدا کردهاند و تعداد بستری در این استانها نسبت به دوران اوج در هفته سوم و چهارم اسفند ماه ۴۰ تا ۶۵ درصد کاهش داشته و تعداد فوتی کمتر شده و ظرفیت تختهای بیمارستانی خالی شده و در اختیار سایر بیماران قرار گرفته است.
حریرچی خاطرنشان کرد: چون در فروردین و اسفند آنهایی که بیمارهایی زمینهای داشتند به دلیل ترس از ابتلا به ویروس به بیمارستانها مراجعه نکردند، تدابیری اندیشیده شده که قسمت اعظم بیمارستانها ظرفیت خود را به پذیرش این بیماران و افراد عادی اختصاص دهند؛ بنابراین از این افراد درخواست میکنیم برای درمان بیماری خود بدون نگرانی به بیمارستان مراجعه کنند، به دلیل کمک به معیشت مردم در تصمیمات جدید در حوزه کسب و کار رفع محدودیت شده و اصناف و صنایع به چرخه فعالیت بازگشتهاند اما نکته مهم اینجاست که مردم توجه کنند هر چه بازگشایی کسب و کارها بیشتر میشود باید رعایت بهداشت فردی، در محیط خانه، کار و محل رفت و آمد بیشتر شده و فاصلهگذاری اجتماعی توسط مردم بیشتر رعایت شود و همه مردم به عنوان ضابطین اجتماعی وارد کار شوند.
معاون کل وزارت بهداشت تصریح کرد: خوشبختانه مردم ما بالاترین نمره قبولی را در رعایت بهداشت فردی و فاصله گذاری اجتماعی در مقایسه با دیگر کشورها گرفتهاند و امروز هم درخواست میکنیم خودشان با تذکر به تعداد کمی که بیاحتیاط هستند و موارد را رعایت نمیکنند مراقب باشند تا شرایط از حالت عادی خارج نشود.
وی با اشاره به کاهش مراجعات کرونایی و در عین حال روند نزولی مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-۱۹ در کشور گفت: باید توجه کرد که علت اصلی این موضوع این است که ما امکاناتمان را ارتقاء دادیم تا بیماری را در مراحل اولیه تشخیص دهیم. بنابراین در حال حاضر بیماری کووید-۱۹ را در مراحل اولیه بیماری تشخیص میدهیم. در عین حال مراقبتهای لازم را از بیمار انجام میدهیم تا حال او بدتر نشود.
وی با اشاره به کاهش مراجعات کرونایی و در عین حال روند نزولی مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-۱۹ در کشور گفت: باید توجه کرد که علت اصلی این موضوع این است که ما امکاناتمان را ارتقاء دادیم تا بیماری را در مراحل اولیه تشخیص دهیم. بنابراین در حال حاضر بیماری کووید-۱۹ را در مراحل اولیه بیماری تشخیص میدهیم. در عین حال مراقبتهای لازم را از بیمار انجام میدهیم تا حال او بدتر نشود.
حریرچی ادامه داد: در عین حال خوشبختانه آگاهی مردم در زمینه ویروس کرونای جدید افزایش یافته و در نتیجه با رعایت مسائل بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی، میزان ابتلای جدید به بیماری کاهش یافته است. بر این اساس با کاهش تعداد ابتلا، نیاز به بستری هم کاهش پیدا کرده است. در عین حال اکنون موارد جدید ابتلا را در مراحل اولیه تشخیص میدهیم و مراقبتهای لازم را از آنها به عمل میآریم تا بیمارستانی نشوند و در عین حال نیازی به بستری در آیسییو هم نداشته باشند.
به گزارش ایسنا معاون کل وزارت بهداشت در پایان تاکید کرد: بنابراین در این فاز اقدام اصلی که باید انجام شود، مراقبت است. اگر فردی متوجه بیماری نشود و مورد شناسایی قرار نگیرد، در مرحله پیشرفته مراجعه میکند و در آن زمان نیازمند اقدامات درمانی ویژه است، از طرفی هم در حال حاضر مهارت پزشکانمان نیز در حوزه اداره بیمارستانها و بیماران افزایش یافته است، با وجود تمام این اقدامات، هنوز در کشور به فاز مهار کرونا نرسیدهایم، بلکه همچنان در فاز مدیریت بیماری هستیم و بر همین اساس همچنان به مردم توصیه میکنیم که نکات مربوط به فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنند.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/3ABC