پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
با وجود کرونا اهدای خون کاهش پیدا کرده است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، بشیر حاجی‌بیگی با بیان اینکه همه ساله با آغاز ماه رمضان آمار اهدای خون در سراسر کشور با کاهش روبرو می‌شود، گفت: به خاطر فاصله زیاد و طولانی بین سحر تا افطار و میزان بالای ساعات روزه‌داری، افراد، کمتر جهت اهدای خون به مراکز مراجعه می‌کنند. از طرفی به خاطر شیوع ویروس کرونا نیز در سه ماهه گذشته آمار اهدای خون با کاهش محسوسی روبرو بود که این کاهش در بعضی از استان‌ها بیشتر بود. این درحالیست که اهدای خون یک کار ضروری است و باید به صورت روزانه و همیشگی صورت بگیرد؛ چرا که نیاز به خون و فرآورده‌های آن در کشور به صورت روزانه است.

سخنگوی سازمان انتقال خون ادامه داد: مراکز انتقال خون و اهدای پلاسما در کشور کاملا ضدعفونی می‌شوند و مشکلی را از جهت اهدای خون در این مراکز نداریم، افرادی که جهت اهدای خون به مراکز اهدای خون مراجعه می‌کنند سالم‌ترین افراد در کشور هستند. ضریب امنیت و سلامت خون اهداکنندگان مستمر خون، هشت برابر افرادی است که برای بار اول مراجعه می‌کنند. در عین حال باید توجه کرد که بیماری کرونا از طریق خون منتقل نمی‌شود.

وی افزود: برخی اهدای خون در ماه رمضان را به شب‌های قدر موکول می‌کنند. از مردم خواهش می‌کنم در همه روزها برای اهدای خون مراجعه کنند. به هر حال سازمان انتقال خون ایران از طریق شبکه ملی خون‌رسانی کشور نیاز به خون و فرآورده‌ها را در تمام نقاط کشور مرتفع می‌کند. در عین حال امیدواریم با کمک مردم و اهداکنندگان خون، هیچ بیماری روی تخت بیمارستان دغدغه تأمین خون را نداشته باشد.

به گزارش ایسنا حاجی بیگی در پایان گفت: در بعضی از استان‌ها به خاطر حضور بیماران خاص و افراد تالاسمی نیاز به خون و فرآورده‌ها بیشتر است. استان‌های سیستان بلوچستان، فارس، مازندران، گیلان، خوزستان، تهران، خراسان رضوی، هرمزگان، بوشهر، کرمان و گلستان بیماران تالاسمی بیشتری دارند، سالانه در کشور ما نزدیک به سه میلیون و ۶۰۰ هزار واحد خون و فرآورده از سازمان انتقال خون به مراکز درمانی بیمارستانی توزیع می‌شود. ۲۰ درصد از خون اهدایی مردم به مصرف بیماران خاص و تالاسمی می‌رسد؛ ما موظف هستیم که این خون را تأمین کنیم.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/WUkP