ویروس کرونا درمان قطعی ندارد
مدیرگروه بهداشت و پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: کرونا درمان ندارد و درمانهای پیشنهادی برای پیشگیری از عوارض شدید بیماری و مرگ است، ولی خود ویروس را نمیتوان از بین برد و درمانهای قطعی برای آن وجود ندارد، توفیق کره جنوبی در مدیریت بیماری کرونا به خاطر شناسایی سریع منبع عفونت و شروع فوری قرنطینه است که باعث محدود شدن منبع انتقال بیماری شد، بنابراین پیشگیری در کنترل این بیماری حرف اول را میزند.
![ویروس کرونا درمان قطعی ندارد ویروس کرونا درمان قطعی ندارد](https://www.pezeshkanoghanoon.ir/storage/13776/conversions/23K7sdhYYrzPnMzO-large.jpg)
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدرضا سهرابی گفت: در این راستا انجام کار درست در زمان درست و توسط شخص درست سه فاکتور مهم در عرصه بهداشت عمومی است، پزشکی اجتماعی یکی از تخصصهای پزشکی بالینی است که بیشتر در مدیریت نظام سلامت فعالیت کرده و نقش آن در این حوزه مشخص می شود.
مدیرگروه بهداشت و پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی جامعه را گروه هدف پزشکی اجتماعی یا به تعبیری طب پیشگیری ذکر کرد، در حالی که سایر تخصصهای پزشکی بر روی فرد تمرکز دارند و در ادامه گفت: مثلا متخصص قلب بیمار خود را با تجویز دارو، جراحی و ... درمان میکند. در حالی که یک متخصص پزشکی اجتماعی با جستجو در جامعه، سعی دارد با شناسایی عوامل خطر بیماری قلبی و افراد در معرض خطر در راستای برنامهریزی صحیح برای کنترل و پیشگیری از بیماریهای قلبی گام بردارد.
وی به نقش پررنگ متخصصان پزشکی اجتماعی در مبارزه با بیماری کرونا اشاره کرد و افزود: حوزه بهداشت و درمان در نظام سلامت دارای تعامل مستقیم بوده و این دو حوزه همیشه همراه هم هستند، اما باید هر مورد به طور مجزا مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد، در بیماری کرونا مراقبتهای دارویی و درمانهای طبی دشوار و پرهزینه هستند. بنابراین بر پیشگیری بسیار تاکید میشود. در دنیا شاهد طیف وسیعی از عملکرد کشورها در مواجهه با کرونا بودیم، کشورهایی نظیر کره جنوبی و نیوزلند که بسیار منطقی و طبق اصول جلو رفتند، کنترل بیماری در آنها خیلی زود صورت گرفت و منابع انتقال عفونت شناسایی و فوری مهار شد. اما کشورهایی مثل انگلیس و آمریکا که دید درماننگر داشته و به سیستم درمانی خود مغرور بودند، پیشگیری را فراموش کردند.
سهرابی گفت: کرونا درمان ندارد و درمانهای پیشنهادی برای پیشگیری از عوارض شدید بیماری و مرگ است، ولی خود ویروس را نمیتوان از بین برد و درمانهای قطعی برای آن وجود ندارد، توفیق کره جنوبی در مدیریت بیماری کرونا به خاطر شناسایی سریع منبع عفونت و شروع فوری قرنطینه است که باعث محدود شدن منبع انتقال بیماری شد، بنابراین پیشگیری در کنترل این بیماری حرف اول را میزند، استفاده از تلفن هوشمند و اپلیکیشنهای مختلف برای اطلاع رسانی در مواجهه با کرونا، طراحی سامانه غربالگری، رعایت فاصله گذاری و کم شدن تجمعات از جمله اقدامات موثر در راستای کنترل و مدیریت بیماری کرونا ویروس عنوان کرد.
مدیرگروه بهداشت و پزشکی اجتماعی دانشگاه، بیش از ۹۰ درصد کارهای انجام شده در راستای مقابله با کرونا را مثبت ارزیابی کرد و گفت: در دهه ۶۰ سیستم مراقبتهای اولیه سلامت در کشور تشکیل شد، طبق ساختار آن تمامی مردم روستاها و شهرها از طریق مراکز جامع سلامت شبانه روزی خدمات بهداشتی درمانی را دریافت میکردند و بیماریابی و کنترل بیماری، مهمترین دستاورد آن بود، در سلامت عمومی باید کارها به صورت تیمی انجام شود. وزارت بهداشت با کمک دولت باید تیمی متشکل از متخصصان سلامت و بالینی و دیگر ذینفعان تشکیل دهد. پروتکلهای تدوین شده باید نیازهای همه افراد گروه را در برگیرد و بهتر است با مشورت آنان صورت گیرد، چون نظرات آنان میتواند راهگشا باشد.
وی با اشاره به بازگشاییهای صورت گرفته به دلیل مسائل و دغدغههای اجتماعی و اقتصادی، از عدم رعایت پروتکل های بهداشتی توسط گروهی از مردم ابراز نگرانی کرد و افزود: اقتصاد و سلامت دو مقوله مرتبط با هم است، سلامت انسانها در اولویت قرار دارد. سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۰۷ شعاری منتشر کرد مبنی بر این که "انسان سالم محور توسعه پایدار" است و عدم وجود انسان سالم در جامعه باعث آسیب به اقتصاد جامعه میشود، در پایان از تلاش و حماسه آفرینی مدافعان سلامت کشور در اپیدمی کرونا قدردانی میکنم، مدیریت بیماری کرونا برگ زرین و پرافتخار دیگری را در کارنامه نظام سلامت کشور رقم زد و بیتردید بدون رشادت و عزم جدی این عزیزان کنترل و مهار بیماری کرونا میسر نمیشد، عزیزانی که در این مسیر از جان خود گذشته و ایثارگرانه به خدمت پرداختند و بسیاری نیز در راه خدمت به بیماران به شهادت رسیدند.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/ORW9