پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
شرایط اعطای وام دستیاری دانشجویان علوم پزشکی کشور
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، هومان پارسایی در خصوص نحوه پرداخت وام دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی گفت: اخیراً صندوق رفاه وزارت بهداشت در تلاش برای پرداخت وام دستیاری به دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی است. در ابتدا باید از زحمات و پیگیری‌ های مجدانه دکتر لاری، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مهندس رحیمی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان این وزارتخانه، قدردانی کنم، چراکه اجرایی شدن این هدف حاصل اتحاد، همدلی و تلاش ‌های شبانه ‌روزی مجموعه معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت و صندوق رفاه است و اگر نبود این تلاش دلسوزانه این مهم انجام نمی ‌شد.

وی افزود: در گذشته صندوق رفاه به دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی وام ضروری به مبلغ یک میلیون تومان و وام ودیعه مسکن به متأهلین پرداخت می ‌کرد، در حقیقت در گذشته توجه به حوزه رفاهی دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی بسیار کمرنگ بود، اما خوشبختانه با حضور دکتر لاری در مجموعه معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و حضور مهندس رحیمی، در مجموعه صندوق رفاه، توجه خاصی به نیازهای رفاهی دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی شد. همچنین با آغاز به کار اولین مجمع دبیران شوراهای صنفی دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی در وزارت بهداشت، مکاتبات متعددی در جهت شرح وضع موجود صورت گرفت و با مشاوره‌های انجام شده از سوی این مجمع تصمیم بر ایجاد تحول در راستای تکریم و رفاه دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی گرفته شد که این جای بسی شادمانی و تقدیر و تشکر دارد.

دبیر شورای مرکزی مجمع دبیران شوراهای صنفی دستیاران و دانشجویان دکترای تخصصی وزارت بهداشت ادامه داد: اطلاع رسانی به دانشجویان جهت ثبت نام برای دریافت وام دستیاری از اواخر مهرماه و اوایل آبان ماه جاری انجام خواهد شد، بر این اساس دانشجویان می‌ توانند از طریق پورتال صندوق رفاه در این خصوص اقدام به نام‌ نویسی کنند، اسامی متقاضیان از طریق دانشگاه محل تحصیل به صندوق رفاه ارسال خواهد شد و پس از تأیید صندوق رفاه، اسامی به بانک قرض‌ الحسنه مهر ایران جهت افتتاح حساب ارسال می ‌شود.

پارسایی گفت: به همت تیم پر تلاش معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت ردیف ویژه‌ ای برای وام دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی در لایحه بودجه کشور تعریف شده که در نوع خود کار بسیار بزرگی به شمار می‌رود، در سال‌ های آتی روند اجرای این وام مستمر خواهد بود و از این جهت نباید نگرانی برای دانشجویان دستیاری وجود داشته باشد. بودجه اختصاص داده شده از سمت صندوق رفاه در یکی از بانک‌های معتبر کشور سرمایه‌گذاری شده و منبع مالی مربوط به این وام چیزی در حدود ۱۵۰ میلیارد تومان خواهد بود.

وی در تشریح چگونگی دریافت وام دستیاری خطاب به دانشجویان دستیاری و دکترای تخصصی بیان کرد: بر این اساس، با همت و همکاری دو طرفه بین صندوق رفاه و بانک طرف قرارداد "قرض‌الحسنه مهر ایران" به دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی متقاضی وام، وامی به مبلغ ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان به صورت قرض ‌الحسنه اعطا خواهد شد. روند اجرایی شدن این وام به این نحو است که از اواخر مهرماه و اوایل آبان ماه جاری به دانشجویان جهت ثبت نام برای دریافت وام دستیاری اطلاع‌رسانی خواهد شد و آن‌ها می‌توانند از طریق پورتال صندوق رفاه دانشگاه خود در این خصوص اقدام به نام‌نویسی کنند. در ادامه اسامی این دانشجویان از طریق دانشگاه محل تحصیل به صندوق رفاه ارسال خواهد شد و پس از تأیید صندوق رفاه، اسامی به بانک جهت افتتاح حساب ارسال می‌شود.

دبیر شورای مرکزی مجمع دبیران شوراهای صنفی دستیاران و دکترای تخصصی وزارت بهداشت اضافه کرد: در گام بعد دانشجویان جهت افتتاح حساب به سایت بانک مربوطه مراجعه کرده و پس از افتتاح حساب، کارت بانکی به درب منزل آن‌ها پست خواهد شد. پست کارت بانکی به درب منزل دانشجویان صرفا برای حفظ سلامت دانشجویان عزیز در شرایط شیوع ویروس کرونا است، برای دریافت این وام که به صورت قرض ‌الحسنه با سود چهار درصد خواهد بود، نیاز به یک ضامن کارمند یا کاسب معتبر است که دارای چک یا سفته باشد. مبلغ وام بسته به تعداد دانشجوی متقاضی می‌تواند متفاوت باشد، بنابراین اگر تعداد افراد متقاضی در حدود ۱۰ هزار نفر باشد، مبلغ وام ۱۵ میلیون تومان به ازای هر نفر خواهد بود که درطی سه بازه زمانی سه ماهه و در هر بازه پنج میلیون تومان پرداخت خواهد شد. در صورتی که تعداد افراد متقاضی از عدد اعلام شده "۱۰ هزار نفر" بیشتر و یا کمتر باشد مبلغ وام دستیاری نیز متغیر خواهد بود.

پارسایی ادامه داد: بازپرداخت ۱۵ میلیون تومان وام دستیاری، ۱۲ ماه پس از دریافت اولین پنج میلیون تومان خواهد بود، به عنوان مثال اگر فرد متقاضی پنج میلیون تومان در آذرماه ۹۹ دریافت کند، پنج میلیون دوم را سه ماه بعد و در اسفندماه همان سال دریافت خواهد کرد و پنج میلیون سوم و نهایی را نیز سه ماه بعد یعنی در خرداد ماه سال بعد تحویل خواهد گرفت، در این میان اولین بازپرداخت، ۱۲ ماه بعد از زمان دریافت اولین پنج میلیون تومان خواهد بود، به دیگر معنا بازپرداخت این وام ۳۶ ماهه بوده و پرداخت اولین قسط آن با توجه به مثال زده شده ۱۲ ماه پس از دریافت اولین پنج میلیون تومان یعنی آذر ماه سال ۱۴۰۰ خواهد بود.

وی اظهار کرد: ارائه تسهیلات و خدمات رفاهی توأم با حفظ کرامت انسانی به دانشجویان و مشارکت آنان در تصمیم‌گیری‌ها، نه تنها موجب رضایتمندی دانشجویان می‌شود بلکه امید، نشاط، پویایی و تحرک را به دانشجویان برمی‌گرداند، وام دستیاری گام بسیار بزرگی در تکریم دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی و کمک به معیشت آن‌ها خواهد بود، در سال‌های آتی روند اجرایی شدن وام دستیاری پایش و ارزیابی می‌شود که امیدواریم قدم‌به‌قدم به هدف اصلی‌مان که کرامت و عزت نفس دانشجویان است نزدیک شویم.

دبیر شورای مرکزی مجمع دبیران شوراهای صنفی دستیاران و دانشجویان دکترای تخصصی وزارت بهداشت ضمن اشاره به خبرهای خوش در حوزه دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی تاکید کرد: به امید خدا با تلاش‌های دکتر لاری و حمایت‌های دکتر نمکی، ان شاء الله از اوایل مهرماه تمام دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی که بیمه نیستند تحت پوشش بیمه سلامت ایرانیان قرار می‌گیرند که این مورد نیز نوید بخش اتفاقات خوب در حوزه دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی است.

به گزارش وب‌دا پارسایی در پایان ضمن قدردانی دوباره از مجموعه تلاش گران در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: در پایان برخود لازم می‌دانم که صمیمانه‌ترین تقدیر خود را از معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و مجموعه منسجم، متحد و پرتلاش معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و صندوق رفاه داشته باشم چرا که ارائه تسهیلات و خدمات رفاهی توأم با حفظ کرامت انسانی به دانشجویان و مشارکت آنان در تصمیم‌گیری‌ها نه تنها موجب رضایتمندی دانشجویان می‌شود بلکه امید، نشاط، پویایی و تحرک را به دانشجویان برمی‌گرداند. باید عرض کنم خدمت صادقانه، مجاهدانه و بی‌منت، عامل ماندگاری نام افراد است و با چشم بر هم زدنی فرصت خدمت به دانشجویان به عنوان اندیشمندان و آینده سازان امروز و فردا تمام می‌شود اما آیندگان قدردان خدمات این عزیزان خواهند بود.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/kWZj