پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
شائبه‌ بازگشت شرکت‌ منحله "آوای سلامت" با نام جدید
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، موضوع رانت، انحصار و تعارض منافع از چالش‌های جدی نظام سلامت به شمار می‌رود. با روی کار آمدن سعید نمکی به عنوان وزیر بهداشت در اسفند سال 1397، مبارزه با فساد از طریق ایجاد شفافیت و تغییرات ساختاری در وزارتخانه در دستور کار وزیر قرار گرفت. در بین سازمان‌ها و نهادهای تابعه وزارت بهداشت، بیش از همه سازمان غذا‌و‌دارو و "هیأت امنای صرفه‌جویی ارزی" به دلیل کثرت رخداد تخلف و فساد، در نقطه ثقل اصلاحات ساختاری قرار گرفتند.

هیأت امنای صرفه‌جویی ارزی که در دوره وزیر بهداشت سابق با تاسیس بیش از 10 شرکت در زمینه‌های مختلف "عمرانی، هنری، فناوری اطلاعات، حمل‌ونقل و..." و بهره‌مندی از معافیت‌های مالیاتی، حقوق گمرکی و عوارض، به‌ رقیبی جدی در مقابل بخش خصوصی تبدیل شده بود، مورد انتقاد وزیر بهداشت قرار گرفت و وی در اردیبهشت سال 1398 از تعطیلی شرکت‌های آوای سلامت خبر داد و در مورد وضعیت شرکت‌های آوای سلامت اظهار کرد: هنوز سر آن صحبت اولیه خود هستم و همانطور که گفتم شرکت‌های آوای سلامت را تعطیل می‌کنم، در حال حاضر مشغول حسابرسی به این شرکت‌ها هستیم و بعد از روشن شدن وضعیت مالی‌شان آنها را تعطیل می‌کنیم.

نمکی در توضیح اینکه چرا قصد تعطیلی شرکت‌های آوای سلامت را دارد گفت: شرکت‌های آوای سلامت شرکت‌هایی هستند که در کنار وزارت بهداشت موازی کاری می‌کنند و ادامه فعالیتشان به صلاح نیست.

سرانجام در دی‌ماه همان سال دستور انحلال هلدینگ آوا پزشک توسط وزارت بهداشت صادر شد، مهدی یوسفی رئیس هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران درباره جزییات تعیین تکلیف شرکت‌های زیرمجموعه هیات امنا اظهار کرد: پیرو جلسات اعضا هیات امنا تصمیماتی در خصوص شرکت‌های زیر مجموعه هیات امنای صرفه جویی ارزی اتخاذ شد.

وی افزود: در این جلسات مقرر شد هلدینگ آواپزشک منحل و شرکت هایی که قرار است فعالیت آنها "تا زمان تصمیم گیری در خصوص انحلال آنها" ادامه داشته باشد مستقیما تحت نظارت هیات امنا اداره شوند و اصلاح اساسنامه آنها با این رویکرد که مجمع آنها اعضای هیات امنا و اعضا هیات مدیره و مدیرعامل توسط هیات امنا انتخاب شوند در دستور کار قرار گیرد.

رئیس هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران گفت: ضرورت دارد در اسرع وقت مجمع عمومی فوق العاده شرکت‌های موجود با هماهنگی دبیرخانه امور مجامع تشکیل و اساسنامه شرکت‌ها مطابق نظر هیات امنا اصلاح شود. مدیران تصفیه شرکت‌ها مکلف‌اند در اسرع وقت نسبت به تکالیف مقرر در جلسات هفتگی که در هیات امنا تشکیل می‌شود اقدام و حداکثر تا پایان سال، خاتمه امر تصفیه را اعلام نمایند.

یوسفی ادامه داد: همزمان با اصلاح اساسنامه شرکت‌ها، شرکت آوای پردیس، در ساختمان مرکزی هیات امنا مستقر شد و کلیه املاک متعلق به آن در تهران با قیمت کارشناسی به فروش خواهد رسید، بنابر تاکید اعضا هیات امنا شرکت‌هایی که زیان ده هستند و شرکت‌های در حال تصفیه  قبل از تعیین تکلیف آنها باید به هر نحو ممکن اقدامات اصلاحی برای جلوگیری از ورود ضرر و زیان بیشتر به اموال بیت المال انجام دهند.

یکی از شرکت‌های منحله هلدینگ آوا پزشک "شرکت آوای فناوری اطلاعات سلامت" نام داشت که با دستور وزیر سابق بهداشت "قاضی‌زاده هاشمی" و با هدف ایجاد بستر یکپارچه ارایه محتوا و خدمات الکترونیکی در حوزه سلامت ایجاد شد. فقدان تیم فنی متخصص و همچنین برخورداری از رانت و انحصار باعث شده بود این شرکت صرفاً نقش واسطه‌گری "دلالی" بین وزارت بهداشت و شرکت‌های خصوصی را ایفا کند و از طریق انعقاد قرارداد با شرکت‌های خصوصی، ده درصد از مبلغ هرقرارداد را به خود اختصاص دهد. انتقادات وارده به نحوه عملکرد شرکت آوای فناوری اطلاعات سلامت توسط کارشناسان باعث شد این شرکت نیز در کنار سایر شرکت‌های آوا پزشک منحل گردد.

در روزهای اخیر انتشار نامه‌ای از هیأت امنای ارزی خطاب به سازمان غذا‌و‍‌دارو و معرفی شرکتی جدید بجای شرکت منحله آوای فناوری اطلاعات سلامت، این شائبه را به وجود آورد که شرکت منحله بار دیگر و فقط با تغییر نام به عرصه فعالیت بازگشته است.

 

در این نامه، هیئت امنای ارزی، شرکتی جدید با نام "شرکت سلامت الکترونیک مبین ایرانیان" را بجای "شرکت منحله آوای فناوری اطلاعات سلامت" برای انجام تعهدات به سازمان غذا‌ودارو معرفی کرده است. بررسی‌‌ها نشان می‌دهد که اعضای اصلی شرکت جدید و شرکت منحله که پیشتر در وزارت بهداشت دارای سمت‌های مدیریتی نیز بوده‌اند، افراد ثابتی هستند و حتی مکان ثبت شده برای شرکت جدید و شرکت منحله یکسان است.

 

با توجه به زمینه کاری شرکت جدید، ترکیب اعضای هیئت مدیره و حمایت هیئت امنای ارزی از شرکت مذکور، به‌نظر می‌رسد فقط نام آوای فناوری اطلاعات سلامت عوض شده است و تغییر مهمی در ساختار و افراد ایجاد نشده است. با این اوصاف، احتمال وقوع مفاسد اقتصادی گذشته بار دیگر وجود دارد، لذا ضروری است وزیر محترم بهداشت با ورود به این موضوع، از آغاز به کار مجدد شرکت‌های منحله هلدینگ آوای سلامت جلوگیری کند. فارس

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/L3Ws