نتایج موفقیتآمیز آزمایش اولیه واکسن کرونا بر روی انسان
نتایج آزمایش واکسن شرکت آمریکایی "مدرنا" نشان داد که این واکسن در بدن همه ۴۵ داوطلب سالم این آزمایش در مراحله اولیه تحقیقات ایمنی ایجاد کرده است و بیخطر بوده است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، تیم تحقیقات مذکور در گزارش خود در مجله پزشکی نیوانگلند آورده اند: داوطلبان دو دوز از این واکسن را با سطوح بالای پادتن های کشنده ویروس دریافت کردند. سطح این پادتن ها بسیار بالاتر از سطوح متوسطی است که در بدن افراد بهبود یافته از ابتلا به کووید-۱۹ مشاهده شده است.
این واکسن در بدن هیچ یک از داوطلبان این تحقیق عوارض جانبی جدی ایجاد نکرده است اما بیش از نیمی از آنها واکنش های خفیفی را مانند خستگی، سردد، احساس سرماخوردگی، درد مفاصل در محل تزریق گزارش داده اند. این علائم بعد از دریافت دوز دوم و در افرادی که دوز بالایی را دریافت کردند، مشاهده شده است.
کارشناسان می گویند برای توقف همه گیری کرونا که میلیون ها نفر را در جهان بیمار و باعث جان باختن حدود ۵۷۵ هزار نفر شده، به واکسن نیاز هست، اولین مرحله آزمایش انسانی واکسن شرکت مدرنا ۱۶ مارس "۲۶ اسفند" ۶۶ روز بعد از انتشار توالی ژنتیکی ویروس آغاز شد.
دکتر آنتونی فائوچی مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی آمریکا که تیم تحقیقات او نامزدهای آزمایش این واکسن را انتخاب کردند نتایج را "خبر خوبی" اعلام و اشاره کرده که این تحقیقات اتفاقات مخرب جدی نداشته و واکسن سطوح بالایی از پادتن های خنثی کننده یا کشنده ویروس را تولید کرده است.
فائوچی در یک گفت وگوی تلفنی گفته است: اگر واکسن شما بتواند واکنشی قابل مقایسه با عفونت طبیعی ایجاد کند، شما برنده هستید. به همین دلیل بسیار از نتایج راضی هستیم.
دولت آمریکا با اختصاص حدود نیم میلیارد دلار از واکسن شرکت مدرنا حمایت می کند و آن را به عنوان اولین واکسن برای آزمایشات گسترده انسانی انتخاب کرده است.
رویترز پیشتر به نقل از یک مقام آمریکایی که نامش فاش نشده گزارش داده بود: داروسازانی که با دولت این کشور همکاری میکنند، در مسیر آغاز ساخت واکسن بیماری کووید ۱۹ هستند که در پایان تابستان به نتیجه می رسد.
پیش از این که واکسن کووید۱۹ تولید شود، نگرانی هایی از احتمال توزیع ناعادلانه آن در جهان مطرح شده است. شخصیت هایی چون بیل گیتس گفته اند در صورت تولید واکسن، توزیع آن باید بر مبنای نیاز واقعی ملت ها و کشورها باشد و نباید اینگونه باشد که کشورهایی که ثروت بیشتری دارند، این واکسن را در انحصار بگیرند. ایرنا
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/OiOV