قفل بیمارستانهای مازندران با زنجیر کرونا
روند افزایشی بیماران مشکوک به کووید ۱۹ در مازندران در ۳ هفته اخیر، برای دومین بار در ۵ ماه گذشته اکثر فعالیتهای غیر کرونایی بیمارستانهای دولتی این استان را متوقف کرد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، بررسی میدانی خبرنگار ما از بیمارستان های دولتی در سطح استان به خصوص در شهرهای با وضعیت قرمز کرونایی که بیش از ۶۰ درصد از ۲۲ شهرستان این خطه شمال کشور را شامل می شود حاکیست که هم اکنون بیش از ۳۰ بیمارستان دولتی استان از پذیرش بیماران غیرکرونایی حتی کسانی که پیش از این نوبت جراحی داشتند، به دلیل بالا بودن سطح آلودگی این مراکز درمانی و کمبود فضا به خصوص در بخش مراقبت های ویژه امتناع می کنند.
اگرچه این محدودیت شامل بیماران اورژانسی با وضعیت حاد نمی شود، ولی خود تعریفی از بیماران اورژانسی از سوی بیمارستان ها گاهی موجب می شود که بیش از ۹۰ درصد از بیماران نتوانند برای ادامه درمان در این مراکز درمانی بستری و دوره درمانی خود را پیگیری کنند.
صف بیماران غیر کرونایی پشت درب بیمارستانها
حسین محمدی همراه یکی از بیماران کلیوی به خبرنگار ایرنا گفت: حدود یک ماه پیش یکی از پزشکان متخصص جراحی برای بیرون آوردن سنگ کلیه در یک بیمارستان دولتی شهر ساری اول مرداد ماه به ما نوبت داد ولی وقتی به بیمارستان مراجعه کردیم به ما اعلام کردند که به دلیل ازدیاد بیماران کووید ۱۹ از پذیرش بیمار غیرکرونایی معذروند.
وی افزود: به رییس بیمارستان و حتی جاهای دیگر مراجعه کردم، کارساز نبود و برای بار دوم نوبت جدیدی به ما ندادند وصرفا پزشک معالج برای تسکین درد مقداری دارو تجویز کرد .
این شهروند با اظهار این که اکنون باید منتظر باشند تا کرونا روند نزولی بگیرد تا بتوانند عمل جراجی بیمارشان را انجام دهند، گفت: این روزها تعداد زیادی بیمار با نوبت قبلی برای جراحی مراجعه می کنند که به دلیل کمبود فضا و گاهی احتمال بالا بودن آلودگی بیمارستانی ناشی از ویروس کرونا پذیرش نمی شوند.
وی افزود: تنها در صورتی که جراحی ضروری باشد بیمار را به بیمارستان های خصوصی ارجاع می دهند و به او می گویند که بخشی از هزینه ها بیمارستانی از سوی دانشگاه علوم پزشکی استان پرداخت می شود.
حسن رضایی منش همراه یکی از بیماران قلبی که بیمارش را برای فنر زدن رگ قلب (استنت) به بیمارستان قلب تنها ساری آورده بود، از عدم پذیرش بیمارش با وجود وقت قبلی انتقاد کرد و گفت که دست اندرکاران بیمارستان به او گفته اند که به دلیل پر شدن تخت های بیمارستانی از بیماران قلبی کرونایی نمی توانند بیمار دیگری پذیرش کنند.
وی افزود: پزشک معالج با وجود این که پیش از این اصرار داشت که به دلیل مهم بودن استنت قلب باید سروقت برای معالجه مراجعه کنیم، این بار به دلیل پر بودن بیمارستان و خالی نبودن تخت بار دیگر نوبت ما را حداقل یک ماه به تعویق انداخت.
این شهروند گفت: اگرچه وضعیت فعلی بیمارستان ها به دلیل موج دوم ویروس کرونا در استان برای ما تا حدودی قبول قابل است، ولی باید به گونه ای برنامه ریزی شود که سایر بیماران نیز بتوانند از طریق دیگر به خصوص هماهنگی بخش خصوصی درمانشان را از این بیمارستان ها پیگیری کنند.
افزایش سطح آلودگی
رییس یکی از بیمارستان های دولتی استان مازندران هم گفت: در شرایط فعلی که بار دیگر ویروس کرونا در این استان همانند بسیاری از استان های کشور اوج گرفت، اولویت تمام مراکز درمانی ما پذیرش بیماران مشکوک به کووید ۱۹ و بستری آنها است.
وی که خواست نامش در گزارش ذکر نشود، عدم پذیرش بیماران غیر کرونایی به خصوص غیر اورژانسی را ناشی از بالا بودن میزان آلودگی و ترس از احتمال سرایت این ویروس به افراد بیماری دانست که شرایط جسمی آنها به گونه ای است که می توانند دوره جراحی خودشان را ۲ تا سه ماه و حتی بیشتر به تاخیر بیندازند.
این مسئول اظهار داشت: دستورالعمل عدم بستری بیماران غیر اورژانسی براساس پروتکل بهداشتی و درمانی ابلاغی از سوی وزارت بهداشت است و دانشگاه های علوم پزشکی در سطح استان ها از جمله مازندران با توجه به روند شیوع ویروس کرونا و آمار بیماران مبتلا به کووید ۱۹ تصمیم گیری می کنند.
این رییس بیمارستان دولتی مازندران گفت: به هر حال با روند افزایشی بیماران کرونایی در یک تا دو هفته اخیر بار دیگر مراکز بیمارستانی دولتی در خط مقدم مقابله با ویروس کرونا قرار دارند و بناچار تمام فعالیت روزمره خود را تغییر دادند و صرفا خدمات رسانی به بیماران کووید ۱۹ را در دستور کارشان دارند.
وی افزود: برخی از بیماران غیر کرونایی نیازمند عمل جراحی فوری که احتمال نیاز به مراقبت های ویژه پس از جراحی برایشان پیش بینی می شود، با صلاحدید خانواده ها و هماهنگی ، به بیمارستان های خصوصی ارجاع می شوند و بخشی از هزینه ها نیز طبق تعرفه از سوی دانشگاه به این بیمارستان ها پرداخت خواهد شد.
رییس بیمارستان امیر مازندرانی ساری یکی از بیمارستان های خصوصی مرکز استان هم گفت: در حال حاضر تمام بیمارستان های خصوصی از جمله این بیمارستان آمادگی پذیرش بیماران غیر کرونایی را دارند و تا حدودی آمادگی نسبی برای این کار وجود دارد.
دکتر سواسری به ایرنا گفت: اگرچه ما نیز در صورت ابلاغ دانشگاه علوم پزشکی مازندران آمادگی پذیرش بیماران کرونایی را داریم، ولی در شرایط فعلی به ما ابلاغ شده تا معالجه بیماران غیر کرونایی را داشته باشیم .
تعویق انجام جراحیهای غیرضروری با مصوبه ستاد ملی
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران انجام ندادن جراحی های ضروری را در بیمارستان های دولتی این خطه شمال کشور مورد تایید قرار داده و آن را بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد.
دکتر سیمین بابایی گفت: هم اکنون آمار مراجعه بیماران مشکوک به ویروس کرونا در استان روند افزایشی به خود گرفته و براساس این مصوبه نیز اولویت این مراکز درمانی پذیرش بیماران مبتلا به ویروس کرونا و کووید ۱۹ است.
وی دلیل آن را صرفنظر از ضروری بودن پیگیری درمانی بیماران کووید ۱۹ و حتی مشکوک به ویروس کرونا، بالا بودن میزان آلودگی بیمارستان ها بیان کرد و اظهار داشت : بخشی از عدم پذیرش بیماران غیر ضروری در این مراکز برای حفظ سلامت بیماران و خانواده اشان انجام می شود، چرا که در شرایط فعلی سطح آلودگی بیمارستان ها به نسبت از سایر اماکن بالاتر است.
بابایی اظهار داشت: با این وجود تمام بیمارستان های استان مازندران موظف شدند با وجود درگیری شدید برای درمان بیماران مشکوک به ویروس کرونا، بیماران اورژانسی را که نیاز درمانی فوری دارند مورد پذیرش قرار دهند و این کار نیز انجام می شود.
استان مازندران ۴۳ بیمارستان دولتی و خصوصی با بیش از چهار هزار و ۳۰۰ تخت دارد که هم اکنون حدود یک هزار و ۶۰۰ بیمار مشکوک به ویروس کرونا در بیمارستان های دولتی این استان بستری هستند.
ویروس کرونا که سی ام بهمن ماه پارسال با شناسایی ۲ بیمار در بابل در استان مازندران شیوع یافت. شیوع این ویروس که اوایل فروردین امسال نزولی شده بود ، به مدت حدود سه ماه ادامه داشت تا جایی که آمار بیماران مبتلا به کووید ۱۹ بستری در بیمارستان های استان به کمتر از ۳۰۰ نفر کاهش یافته بود.بااین وصف عدم رعایت پروتکل های بهداشتی سبب افزایشی شدن شیوع کرونا از اواسط تیر ماه به بعد در استان شد به گونه ای که هم اکنون حدود ۲ هزار بیمار در بیمارستان های زیر پوشش دانشگاه های علوم پزشکی مازندران و بابل بستری هستند. منبع: ایرنا
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/S9je