پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
ادرار شفاف، فاقد کیفیت است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، عباس بصیری در خصوص اینکه علائم بالینی افرادی که دچار مشکل کلیه هستند، چیست؟ گفت: اگر منظور نارسایی کلیه است؛ یعنی اینکه کلیه ضعیف شده؛ علائم آن شامل بی حسی،کم توانی، حالت ناخوشی عمومی، بی‌اشتهایی، تهوع، گاهی استفراغ، خارش بدن، عصبی، کم حوصلگی و افسردگی است و همه اینها می‌تواند علائم بالا رفتن اوره در خون باشد و  بر تمام سلولهای بدن از جمله مغز اثر گذارد و این آسیب‌ها را ایجاد کند.

وی افزود: برخی افراد هستند که نارسایی کلیه آنها تا به نیمه راه نرسیده، علامتی ندارد و اصلا باور نمی‌کنند که دچار نارسایی کلیه شده‌اند، اما وقتی آزمایش می‌گیریم و می‌گوییم تنها 30 درصد کلیه شما کار می‌کند، باور نمی‌کنند و می‌گویند ما می‌توانیم ادرار کنیم. همه  فکر می‌کنند اگر کلیه کار نکند، نباید بتوانند ادرار کنند؛ در صورتی که بیش از نیمی از بیمارانی که کلیه آنها از کار می‌افتد، ادرار می‌کنند و حتی  میزان ادرار بیش از مقدار معمول هم می‌‌شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد:‌ این ادرار فاقد کیفیت بوده و آب خالی است و سموم بدن را دفع نمی‌کند؛ به صرف دفع این مقدار ادرار نمی‌توان گفت کلیه در حال کار کردن است؛ ادراری ارزش دارد که کیفیت داشته و بتواند سموم بدن را دفع کند، ادرار باید معمولا رنگ زرد و نسبتا غلیظ  باشد؛ البته با مصرف مایعات زیاد می‌تواند این رنگ کم رنگ تر هم باشد، اما اگر تحت هر شرایطی ادرار شفاف و سفید است، باید بدانیم که ادرار کیفیت دار و خوبی نیست.

به گزارش فارس بصیری در پایان گفت: سرطان کلیه دومین سرطان شایع در دستگاه ادراری است،‌ علائم آن به صورت درد در پهلو همراه با ادرار خونی  و ورم در کلیه و پهلو احساس می‌شود. امروزه به دلیل اینکه تصویر برداری زیادی انجام می‌شود؛ به ویژه سونوگرافی، اغلب موارد سرطان کلیه در شرایطی کشف می‌شود که فرد غالبا این علائم را ندارد؛ یعنی در مراحل اولیه کشف می‌شوند، خوشبختانه به همین دلیل ما اکنون با موارد خیلی پیشرفته سرطان کلیه کمتر مواجه هستیم و سونوگرافی که انجام می‌شود کمک کرده تا فرد دچار سرطان شده زودتر به پزشک مراجعه کند.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/eWsr