آغاز پیک جدیدِ خفیفِ کرونا در کشور
در روند کشوری بیماری کووید-۱۹ در هفته منتهی به ۱۴ شهریور ماه، تعداد کل موارد مرگ و ابتلا نسبت به هفته پیش کاهش یافته بود اما به نظر میرسد در اواخر این هفته یک پیک جدید خفیف در حال شکلگیری باشد. روند مختصر صعودی یا شروع پیک خفیف و جزئی در ۱۹ استان دیده میشود.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، طبق اعلام کمیته اپیدمیولوژی کرونا در محاسبات روند بیماری کووید-۱۹، در این گزارش و گزارشات آتی، تعداد موارد جدید روزانه مبتلای بستری و سرپایی وارد آنالیز میشود همچنین دستهبندی استانها بر اساس میزان بروز در آخرین هفته انجام گرفته است و نمودار بر اساس تغییرات موارد ابتلا و مرگ در آخرین هفته نسبت به هفته قبل خواهد بود. برای ارزیابی روند گسترش بیماری کووید -۱۹ در هفته اخیر، در استانهای مختلف کشور از تحلیل روند تغییرات اتفاق افتاده برای موارد ابتلا و مرگ گزارش شده روزانه استفاده شد. برای محاسبه روند تغییرات ابتلا و مرگ در سه روز اخیر، ابتدا متوسط سه روزه تعداد گزارش ابتلا و مرگ هر روز با میانگین گرفتن از دادههای همان روز، روز قبل و روز بعد محاسبه شد سپس میزان افزایش هر روز نسبت به روز قبل به روش زیر محاسبه شد:
تعداد موارد ثبت شده امروز منهای تعداد موارد روز قبل، تقسیم بر تعداد موارد روز قبل و ضربدر ۱۰۰.
در نهایت، تغییر روند ابتلا و مرگ هفته آخر با میانگین گرفتن از اعداد به دست آمده برای چند روز آخر محاسبه شد.
تحلیل احتمالی وضعیت منحنی اپیدمی
برای تحلیل احتمالی وضعیت منحنی اپیدمی در هفته گذشته موارد زیر مدنظر قرار گرفت:
_ در مواردی که هر دو شاخص تغییر روند ابتلا و مرگ در چند روز اخیر روند افزایشی داشت، منحنی اپیدمی احتمالاً روند افزایشی دارد.
_ در مواردی که شاخص تغییر روند ابتلا نزولی ولی شاخص تغییر روند مرگ صعودی بود، احتمالاً اخیراً پیک اپیدمی رد شده است.
_ در مواردی که منحنی اپیدمی تمام میشود، وضعیت به حالت ثبات میرسد و تغییرات در آن مختصر و نامنظم است. باید توجه داشت هر لحظه این روند مستعد یک پیک دیگر است.
_ در مواردی که هر دو شاخص تغییر روند ابتلا و مرگ در چند روز اخیر روند نزولی داشت، منحنی اپیدمی احتمالاً روند نزولی دارد.
منظور از ناسازگاری دادهها این است که روند دادههای مرگ و ابتلا از یک الگوی قابل تفسیر پیروی نکرده است و تغییرات ناهمگن در روند شاخصهای ابتلا و مرگ دیده میشود. در این موارد تحلیل بهتر را در روزهای بعد و با دادههای درستتر میتوان ارائه داد. ناسازگاری در دادهها به دلایل مختلفی میتواند رخ دهد. از جمله دلایل بروز ناسازگاری میتوان به ثبت غیردقیق روزانه دادهها توسط استانها و وجود خطا هنگام ثبت دادهها، وجود ترکیبی از چند الگوی اپیدمی در استان "شروع اپیدمی در نقطهای از استان و اتمام اپیدمی دیگر در نقطه دیگر" بیمارپذیری یا بیمارگریزی گسترده در استان و تغییر روند مهاجرت بیماران در طول زمان اشاره کرد.
تقسیم بندی استانها از نظر میزان گزارش
استانها بر اساس میزان بروز در هفته آخر موارد بیماری به سه دسته پرگزارش، با گزارش متوسط و با گزارش پایین تقسیم شدند و روند بیماری در آنها در جدول و نمودارهای مرتبط مورد بررسی قرار گرفت. تحلیل بر اساس این شاخصها، احتمالی بوده و انتظار است تیم کمیته اپیدمیولوژی استانها همراه با سایر شاخصها و تحلیلهای دقیقتر، شواهد بهتری از روند اپیدمی در استانها و دانشگاههای علوم پزشکی کشور ارائه دهند.
تحلیل روند بیماری کووید-۱۹ در هفته منتهی به ۱۴ شهریورماه
در روند کشوری بیماری، تعداد کل موارد مرگ و ابتلا نسبت به هفته پیش کاهش یافته بود اما به نظر میرسد در اواخر این هفته یک پیک جدید خفیف در حال شکلگیری باشد. روند مختصر صعودی یا شروع پیک خفیف و جزئی در ۱۹ استان اصفهان، ایلام، چهارمحال و بختیاری، خراسان شمالی، لرستان، هرمزگان، فارس، سمنان، زنجان، آذربایجان شرقی، مازندران، آذربایجان غربی، خراسان رضوی، تهران، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان، کردستان، خوزستان و گلستان دیده میشود.
همچنین روند ثبات با تغییرات مختصر صعودی در چهار استان یزد، قزوین، اردبیل و قم مشاهده شد. تصور میشود در شش استان مرکزی، بوشهر، البرز، گیلان، کرمان و خراسان جنوبی روند ثبات با تغییرات مختصر و نامنظم وجود داشته است. در یک استان یعنی در استان همدان روند ثبات با تغییرات مختصر نزولی مشاهده شد. در یک استان یعنی کهگیلویه و بویراحمد ناسازگاری دادهها اجازه تحلیل درستی از وضعیت اپیدمی را نداد. باید مدنظر داشت که یک استان میتواند چندین پیک منحنی را تجربه کند.
بر اساس اعلام کمیته اپیدمیولوژی کووید-۱۹ به نظر میرسد پیک جدید خفیفی در کشور آغاز شده است.
کرونا در جهان
بر اساس اعلام کمیته اپیدمیولوژی کرونا، در حال حاضر میزان کشندگی بیماری کووید-۱۹، ۳.۳ درصد برآورد میشود. تعداد موارد جدید روزانه کرونا در جهان در روز ۱۲ شهریور ماه ۲۴۸۹۸۹ نفر، در روز ۱۳ شهریور ماه ۲۷۹۶۱۳ نفر و در روز ۱۴ شهریور ماه ۲۸۵۳۸۸ نفر گزارش شده است.
همچنین ۱۵ کشور اول از نظر ابتلا به کووید-۱۹ در جدول زیر مشخص شدهاند. باید توجه کرد که کشورهای آمریکا، برزیل و هند در رتبه اول تا سوم ابتلا به کرونا قرار دارند. کشورمان نیز در جایگاه دوازدهم از نظر میزان ابتلا به کرونا قرار دارد.
گزارش شاخصهای آمادگی و پاسخ جهانی در مهار کووید-۱۹
در جلسه تیم مدیریت بحران سازمان ملل متحد "UN CMT" که در تاریخ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹ برگزار شد، نماینده سازمان جهانی بهداشت در مورد وضعیت اپیدمیولوژیک بیماری کووید-۱۹ توضیح مختصری داد و تأکید کرد که خطر کووید-۱۹ همچنان بسیار بالا است. این خطر به دلیل توانایی گسترش سریع ویروس است و با توانایی مدیریت این اپیدمی در بسیاری از نقاط رابطه مستقیم دارد. نماینده سازمان جهانی بهداشت تأکید کرد که جنبه های اصلی پاسخ موفقیتآمیز درکنترل بیماری شامل اقدام سریع، هماهنگیهای شفاف و انعطافپذیری در راستای تنظیم استراتژیهای مناسب مورد نیاز است. در این راستا، بر اساس دادههای جمع آوری شده از کشورها و سرزمینهای عضو این سازمان، شاخصهای آمادگی و پاسخ تهیه شده است که نشاندهنده میزان آمادگی جهانی برای مهار کووید -۱۹ است.
در جلسه تیم مدیریت بحران سازمان ملل متحد "UN CMT" که در تاریخ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹ برگزار شد، نماینده سازمان جهانی بهداشت در مورد وضعیت اپیدمیولوژیک بیماری کووید-۱۹ توضیح مختصری داد و تأکید کرد که خطر کووید-۱۹ همچنان بسیار بالا است. این خطر به دلیل توانایی گسترش سریع ویروس است و با توانایی مدیریت این اپیدمی در بسیاری از نقاط رابطه مستقیم دارد. نماینده سازمان جهانی بهداشت تأکید کرد که جنبه های اصلی پاسخ موفقیتآمیز درکنترل بیماری شامل اقدام سریع، هماهنگیهای شفاف و انعطافپذیری در راستای تنظیم استراتژیهای مناسب مورد نیاز است. در این راستا، بر اساس دادههای جمع آوری شده از کشورها و سرزمینهای عضو این سازمان، شاخصهای آمادگی و پاسخ تهیه شده است که نشاندهنده میزان آمادگی جهانی برای مهار کووید -۱۹ است.
تجارب کشـورهای جهـان در مواجهـه با کووید-۱۹؛ این قسمت جمهوری دومینیکن
جمهوری دومینیکن کشوری در آمریکای جنوبی، با مساحت ۴۸.۳۲۰ کیلومترمربع و جمعیت ۱۰.۸۶۴.۵۸۸ نفر است. موارد کووید - ۱۹ در این کشور از تاریخ یازدهم اسفندماه ۱۳۹۸ گزارش شد. دومینیکن هم اکنون در رتبه سی ودوم کشورهای جهان از نظر شمار مبتلایان قرار دارد. در این کشور تاکنون ۹۴.۲۴۱۷ مورد تأییدشده بیماری ۱.۶۸۱ مورد مرگ گزارش شده است.
برخی از تجارب و اقدامات انجام شده در کشور جمهوری دومینیکن شامل موارد زیر است:
_ تعطیلی کلاسهای مدارس و دانشگاهها و برگزاری دورههای آموزش مجازی از تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۹۸
_ بستن تمام مرزهای هوایی، زمینی و دریایی از تاریخ ۲۹ اسفند ۱۳۹۸ حداقل به مدت دو هفته
_ اعلام تعطیلی مراکز تجاری به استثنای سوپرمارکتها، داروخانه ها و پمپ بنزین ها از زمان اعلام وضعیت اضطراری (اواخر اسفند ۱۳۹۸)
_ دورکاری شاغلان بالای ۶۰ سال و افراد دارای مشکلات سلامت
_ منع تردد شبانه "از ۸ شب تا ۶ صبح"به استثنای گروه های پزشکی، ژورنالیستها و مسئولان امنیتی
_ محدودیت دسترسی به منطق عاری از بیماری در برخی از استانها جهت عدم سرایت بیماری به آن مناطق
_ اقداماتی جهت بازگشایی فعالیتهای بخش توریسم و گردشگری با رعایت پروتکل ها و ملاحظات ایمنی مسافران در شهریور ۹۹.
ایسنا
ایسنا
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/ha3s