چاقی کودکان در سنین پیش از مدرسه یک مشکل سلامت عمومی است
متخصص تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور با هشدار نسبت به خطرات اضافه وزن و چاقی کودکان گفت: چاقی کودکان در سنین پیش از مدرسه به یک مشکل سلامت عمومی تبدیل شده است، شیوع بالای اضافه وزن و چاقی در کودکان زمینه ساز ابتلا به بیماریهای مزمن در بزرگسالی است، امروزه کودکان زمان زیادی را به تماشای تلویزیون و یا انجام بازیهای رایانه ای به صورت نشسته اختصاص میدهند و همین امر باعث افزایش وزن و چاقی در این گروه سنی میشود.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مرجان عجمی گفت: مواجهه زودهنگام با شیوه زندگی ناسالم همچون مصرف زیاد غذاهای پرچرب، پر نمک و یا سرشار از قند و شکر مثل انواع فست فودها و شیرینیجات، آب میوههای صنعتی و نکتارها، نوشابه، آب نبات، چیپس و پفک همواره با افزایش وزن و چاقی و ابتلا به بیماریهای مزمن مانند دیابت ملیتوس و بیماریهای قلبی عروقی در سالهای بعدی زندگی مرتبط است.
متخصص تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور ادامه داد: پیروی از یک برنامه غذایی متنوع و متعادل از اصول مهم یک رِژیم غذایی سالم است، مصرف گروههای غذایی مختلف در روز از جمله نان و غلات، میوه و سبزی، شیر و لبنیات، حبوبات، گوشت، مغزها و دانهها جهت تامین نیاز به مواد مغذی همچون کلسیم، روی، ویتامین آ، آهن، ریبو فلاوین و سایر ویتامینها و املاح ضروری است، با توجه به ابتلای برخی کودکان به کمبود آهن و آنمی فقر آهن، این کمبود آهن پیامدهای طولانی مدت دارد و میتواند باعث اختلال در تمرکز و توجه و عملکرد شناختی مغز شود.
وی تاکید کرد: کمبود این ریز مغذی در کودکان یک سالهای که مصرف شیر جای غذای اصلی آن ها را می گیرد، شایعتر است همچنین کودکانی که گوشت نمیخورند و آهن مورد نیاز بدن را عمدتا از منابع گیاهی مثل غلات غنی شده، لوبیا و عدس دریافت میکنند ممکن است در معرض کمبود آهن قرار بگیرند، کلسیم یکی از املاح ضروری برای رشد استخوانی کودکان است، مصرف شیر و فراوردههای لبنی به میزان کافی برای پیشگیری از کمبود کلسیم مهم است، عنصر روی نیز یکی از عناصر مهم در رشد و تکامل است و کمبود آن علاوه بر اختلال رشد، میتواند باعث کاهش اشتها شود. گوشت و غذاهای دریایی از منابع خوب روی در رژیم غذایی است.
عجمی گفت: کودکان ماهانه دو بار در هفته مصرف ماهی را در رژیم غذاییشان داشته باشند، به خصوص ماهیهایی که حاوی اسید چرب یا سالمون هستند، بهتر است کودکان از مواد غذایی تازه و فرآوری نشده همچون انواع مختلف سبزیجات و حبوبات مثل انواع لوبیا، عدس، مغزها، دانهها و غلات کامل استفاده کنند. گنجاندن این مواد غذایی در رژیم غذایی آنان حایز اهمیت است. مصرف منابع غذایی حیوانی مثل گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ و فرآوردههای لبنی "شیر و ماست" نیز برای کودکان مفید است، شیوع بالای اضافه وزن و چاقی در کودکان زمینه ساز ابتلا به بیماریهای مزمن در بزرگسالی است، امروزه کودکان زمان زیادی را به تماشای تلویزیون و یا انجام بازیهای رایانه ای به صورت نشسته اختصاص میدهند و همین امر باعث افزایش وزن و چاقی در این گروه سنی میشود.
به گزارش ایسنا متخصص تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور در پایان اضافه کرد: صرف زمان زیاد در زیر سقفهای بسته به احتمال زیاد کمبود ویتامین "د" را افزایش میدهد. یکی از منابع اصلی تامین ویتامین"د" بدن سنتز آن از طریق تابش مستقیم نور خورشید بر پوست است و از آنجا که مقادیر کافی این ویتامین در بدن برای عملکرد کلسیم و رشد استخوانی ضروری است، توصیه میشود این گونه سرگرمیهایی که عمدتا بدون صرف انرژی و در فضای بسته است به حدود دو ساعت در روز و کمتر محدود شود، پیروی از اصول تغذیه سالم در خانواده و بویژه توسط مادر که نقش اصلی را در تهیه غذا برای اعضای خانواده دارد، بر سر یک سفره غذا خوردن و اهمیت دادن به وعده صبحانه نقش کلیدی در شکل گیری عادات صحیح غذایی و تغذیه سالم کودکان دارد.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/HcHM