ایران بزرگترین کشور در پیوند کلیه است
معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به دستاوردهای کشور در حوزه پزشکی، موفقیتهای کسبشده را حاصل ایثارگری و مقاومت در برابر تحریمهای ظالمانه دانست و اظهار داشت: امروزه بزرگترین کشور در پیوند کلیه ایران است و این یعنی بعد از کمی، کشور توانست با فداکاری جامعه پزشکی از واردکننده پزشک و اعزامکننده بیمار، به کشوری با قابلیت بالای توریسمدرمانی تبدیل شود و پذیرای دانشجویان کشورهای دیگر در حوزه پزشکی باشد. امروز خیلی از ایرانیان غیرمقیم و حتی تابعیتهای دیگر کشورها برای درمان به ایران میآیند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، ایرج حریرچی با اشاره به سابقه جامعه علوم پزشکی در خدمت به کشور، گفت: جامعه پزشکی، پرستاری، پیراپزشکی و بهداشتی در سالهای پس از انقلاب خدمت بیبدیلی به مردم داشتند.
وی به پیشرفت فزاینده کشور در حوزه درمان و بهداشت و تربیت نیروی انسانی متخصص اشاره کرد و افزود: یادمان هست که در این کشور در سالهای اول انقلاب، نهتنها در روستا و شهرهای کوچک بلکه در برخی از مراکز استانها پزشکان فلیپینی، هندی، پاکستانی و بنگلادشی کار درمانی را به عهده داشتند.
حریرچی ادامه داد: در سالهای بعد از انقلاب البته برخی از پزشکان نیز از کشور خارج شدند و همین موضوع نیز مزید بر علت شد که کشور با کمبود نیرویانسانی در پزشکی مواجه شود.
معاون کل وزیر بهداشت اضافه کرد: افرادی که باقی ماندند ایثارگرانه و فداکارانه کار کردند و تمام کمبودهای کشور را رفع کردند و بعد در دوران جنگ نیز بهترین عملکرد را از خود به جا گذاشتند. بطوریکه بسیاری از اعمال جراحی در نزدیکترین محل به خطمقدم انجام میشد. بیمارستانهای صحرایی و اورژانسی ما در چند کیلومتری جبهه بود که این یک تجربه نوین جهانی در پزشکی جنگ بود چراکه تا پیش از آن، جراحان در شهرها و در کیلومترهای دورتر از جنگ فعالیت میکردند.
وی در ادامه تربیت نیروی متخصص را یکی از اولویتهای وزارت بهداشت در سالهای ابتدایی انقلاب دانست و اظهار داشت: در دهه ۶۰ با تأسیس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در سال ۱۳۶۵ پذیرش دانشجوی پزشکی به سالانه ۷ هزار نفر رسید و این سبب شد در یک بازه زمانی یکدو دههای کمبودهای موجود به طرز قابلتوجهی کم شود و کشور را از وابستگی به خارج خارج از کشور نجات دهد. در دهه ۶۰ برای امور ساده درمانی مانند جراحی قلبباز باید دهها هزار دلار هزینه و بیمار برای درمان به خارج از کشور اعزام میشد که امروزه نهتنها این عمل در تمام مراکز استانی انجام میشود که در برخی از استانها در شهرهای دوم و سوم نیز امکان این عمل بهبهترینشکل وجود دارد.
معاون کل وزیر بهداشت مقابله با کرونا را مهمترین صحنه برای تجلی روحیه مقاومت کادر درمانی و بهداشت کشور توصیف و تصریح کرد: امروزه در مقابله با کرونا نیز علیرغم همه تحریمها عملکرد بینظیری داشت و دارد.
حریرچی گفت: جامعه پزشکی و بهداشتی و درمانی فداکاری بسیاری کردند. خانم دکتری که فوقتخصص جراحی پلاستیک دارد، در یکی از بیمارستانهای تهران در مقام یک پزشک عمومی در این جبهه حضور داشت که در نهایت نیز هم خودش و هم پدرش به این بیماری مبتلا شدند. اینها حماسه است؛ بسیاری از افراد داوطلب آمدند و بسیاری دیگر در شیفتهای اضافه حضور داشتند و دارند. این یک سرمایه بزرگ اجتماعی برای کشور و جامعه پزشکی است که نشان داد پزشکان ایرانی از نسل حکیمهای گذشته هستند و نشان دادند چرا برای پاسداشت روز پرستار نام بلند حضرت زینب سلامالله را بکار گرفته شده است.
وی روحیه انقلابی و جهادی مدیران وزارت بهداشت و مجموعه درمانی، بهداشتی و آموزشی کشور را کمنظیر قلمداد کرد و افزود: یکی از مصادیق ایثار، فداکاری مسئولان رده میانی و رده بالای در راه خدمت به مردم است که این مهم به خوبی در مقابله با کرونا مشاهده شد. جامعه درمانی و بهداشتی کشور در رده مدیران میانی و بالایی نیز در راه مقابله با کرونا شهدایی مانند دکتر طهماسبی رییس بیمارستان آمل و مدیری از سازمان غذا و دارو را تقدیم کشور کرد. درصد قابلتوجهی از معاونان وزیر، روسای بیمارستانها و دانشگاهها، معاونانشان و روسای شبکههای مختلف بهداشتی و درمانی در مسیر خدمترسانی به مبتلایان به کووید ۱۹، خودشان مبتلا شدند و حتی در آیسییو نیز بستری شدند که امید است این اعمال ذخیره آخرت آنان شود.
حریرچی در ادامه ساخت و تولید آثار فاخر سینمایی برای الگوسازی و پاسداشت رشادتهای کادر بهداشتی و درمانی در مقابله با کرونا را یک ضرورت دانست و با مثبت ارزیابیکردن تعامل وزارت بهداشت با جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، خاطرنشان کرد: بسیار خوشحالم که بخش مدافعان سلامت در شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت حضور داشت و این همکاری و تعامل جشنواره با وزارت بهداشت، درمان و آموزشپزشکی را شایسته تقدیر میدانم.
وی انعکاس عملکرد پزشکان، پرستاران و حتی نیروهای خدماتی در مقابله با کووید ۱۹ با زبان هنر خاصه سینما را اقدامی مهم برای اشاعه روحیه مقاومت در نسلهای بعد توصیف کرد و افزود: عملکرد امروز جامعه بهداشتی و درمانی مصداق مقاومت است و باید در این جشنواره این مقاومت انسانی در برابر ویروس شیطانی و منحوس در جوامع بشری نشان داده میشد.
حریرچی با تأکید بر ضرورت تکریم مقام مدافعان سلامت در بخشهای مختلف جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، به اهمیت حمایت از تولید آثار با موضوع مدافعان سلامت را اشاره و تصریح کرد: با توجه به لزوم حفظ و افزایش سرمایه اجتماعی کشور، باید از آثار فاخر با موضوع مدافعان سلامت ذیل مفهوم مقاومت حمایت شود. ایرنا
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/Zewi