پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
افزایش ۱۵ درصد فوتی های کرونا با تشدید آلودگی هوا
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، عباس شاهسونی، درباره ارتباط شیوع کرونا با آلودگی هوا بیان کرد: مطالعاتی در دنیا انجام و نتایج آن در مجلات معتبر بین المللی چاپ شده است، نشان می‌دهد که در چین، ایتالیا و بسیاری از نقاط دنیا، آلودگی هوا و به ویژه افزایش ذرات معلق باعث افزایش موارد ابتلا و مرگ و میر‌های ناشی از کرونا و شدت بیماری می‌شود.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: ما مطالعه‌ای را در این زمینه را از پیک اول تا پیک دوم کرونا( از اسفند تا شهریور ماه) انجام دادیم و نشان داده شد که ارتباط معناداری بین افزایش ذرات معلق، ازون، دی اکسید نیتروژن و افزایش مرگ و میر ناشی از کرونا در ایران وجود دارد البته درصد‌های بدست آمده در ایران به اندازه گزارش‌های جهانی بالا نبود.

تاثیر هولناک آلودگی هوا بر مرگ و میر کرونا در ایران

شاهسونی بیان کرد: بر اساس مطالعه‌ای که درباره تاثیر آلودگی هوا بر افزایش مرگ و میر کرونا در ایران انجام دادیم، دریافتیم که ذرات معلق هوا تا ۶ درصد، ازون تا ۷ درصد و دی اکسید نیتروژن تا ۱۵ درصد باعث افزایش مرگ و میر کرونا می‌شود البته در سایر کشور‌ها مانند چین و ایتالیا اعداد گزارش شده چندین برابر بیشتر از ایران بود.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: آلودگی هوا بر سیستم تنفسی تاثیر می‌گذارد و موجب تضعیف سیستم ایمنی می‌شود، کرونا هم بیماری تنفسی است و وقتی با آلاینده‌های هوا مواجه می‌شویم سیستم ایمنی بدن افراد تضعیف و فرد بیشتر مستعد ابتلا به کرونا می‌شود.

شاهسونی اظهار کرد: در روز‌هایی که هوا آلوده است ما با افزایش غلظت آلاینده‌ها مواجه هستیم و به همین دلیل باید از همین الان باید موضوع را جدی بگیریم و قانون هوای پاک و آیین نامه‌های این قانون اجرایی شود و اقدامات در زمینه نظارت بر معاینه فنی خودروها و موتروسیکلت های فرسوده  است که باید نظارت ها و اقدامات هر چه زودتر شروع شود تا به شرایط اضطرار یا ناسالم هوا نرسیم و شاهد افزایش فوتی های کرونا نباشیم.

آلودگی هوا تا پایان روز یکشنبه مهمان کلانشهرهاست

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: پیش بینی شده است تا پایان روز یکشنبه شرایط هوا پایدار باشد و با افزایش غلظت آلاینده ها مواجه باشیم.

شاهسونی گفت: توصیه ما این است که گروه‌های آسیب پذیر از تردد‌های غیر ضرور در سطح شهر در روز‌های آلوده هوا خودداری کنند، باید توجه داشت نمی‌توان به مردم بگوییم که از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند چرا که امکان رعایت فاصله گذاری اجتماعی به میزان کافی در حمل و نقل عمومی وجود ندارد و با افزایش بار حمل و نقل عمومی خطر شیوع کرونا بیشتر می شود.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به خظر افزایش شیوع بیماری های ویروسی در فصل سرد به ویژه در اماکن سرپوشیده بیان کرد: ویروس ها سرما دوست هستند و در این فصل پنجره ها بسته هستند، تهویه ها در فضاهای بسته کاهش پیدا می کند و  جریان هوای تازه کمتر وارد می شود و چون هوا تخلیه نمی شود، ویروس در فضاهای بسته بیشتر باقی می مانند و شاهد ابتلای بیشتر به بیماری های ویروسی مانند کرونا و آنفلوانزا هستیم.

محیط زیست به نیروگاه ها اجازه استفاده از مازوت را ندهد

شاهسونی با بیان اینکه درخواست وزارت بهداشت اجرای قانون هوای پاک است، بیان کرد: ما خواستار اجرای  قانون هوای پاک هستیم و درخواست داریم سازمان محیط زیست بر منابع متحرک و ثابت نظارت کند، باید توجه داشت که مهمترین المان های قانون هوای پاک نظارت بر تردد خودروهای فرسوده، دیزلی، موتورسیکلت ها و منابع ثابت تولیدکننده آلاینده های هواست.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اقدامات نیروگاه ها در فصل سرد سال که موجب آلودگی هوا می شود، گفت: ما در فصل سرد سال با افت فشار گاز مواجه هستیم و به همین دلیل نیروگاه ها از مازوت استفاده می کنند و در این صورت آلودگی هوا تشدید می شود و سازمان محیط زیست باید با تمام توان از حالا در این زمینه تمهیدات لازم را بیندیشد و نظارت های خود را افزایش دهد.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/cV7s