روش های نامناسب تغذیه دوران شیرخوارگی از علل سوء تغذیه سال اول زندگی است
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور گفت: روش های نامناسب تغذیه دوران شیرخوارگی از علل مستقیم و عمده سوء تغذیه در طول سال اول زندگی است که زمینه ساز مرگ کودکان زیر پنج سال و همچنین ابتلا کودکان به بیماری های عفونی و تشدید آنها می شود، معده نوزاد تا قبل از چهار ماهگی نمی تواند هیچ ماده غذایی دیگری به جز شیر مادر یا شیرخشک را تحمل کند. به علاوه چون گنجایش معده شیرخوار کم است و کلیه ها تکامل پیدا نکرده است، مصرف غذای تکمیلی زودتر از موعد می تواند مانع از مصرف شیر مادر به میزان کافی شود و احتمال بروز حساسیت و آلرژی نیز در کودکان بیشتر می شود.

وی افزود: به طور کلی توصیه می شود در این دوران شیر مادر به مدت ۶ ماه به طور انحصاری به نوزاد داده شود و تغذیه با شیر مادر تا دو سال ادامه یابد. روش های نامناسب تغذیه دوران شیرخوارگی از علل مستقیم و عمده سوء تغذیه در طول سال اول زندگی است که زمینه ساز مرگ کودکان زیر پنج سال و همچنین ابتلا کودکان به بیماری های عفونی و تشدید آنها می شود، تغذیه نوزادان در ۶ ماه اول تولد ضروری است، توجه برای تامین تغذیه مناسب شیرخواران و کودکان باید قبل از بارداری با تامین تغذیه سالم و مراقبت مناسب شروع شود و مراقبت های ضروری برای بارداری سالم، زایمان ایمن و حمایت های پس از زایمان جهت شروع به موقع و تداوم تغذیه با شیر مادر، در ۶ ماه اول به عنوان روش بی نظیر تغذیه و پرورش شیرخواران انجام شود.
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور ادامه داد: تغذیه نوزاد در این دوران محدود به شیر مادر یا شیرخشک است، تغذیه با شیر مادر باید براساس تقاضای کودک تنظیم شود. مادران نباید ساعت شیردهی برای نوزاد را زمان بندی کنند. به اصطلاح رایج هر زمانی که نوزاد “نق زد وگریه کرد” باید مورد شیردهی قرار بگیرد. زمانی که نوزاد ملچ و ملوچ می کند و سرش را به سمت مقابل می چرخاند و لباس های خودش را به دهان می گیرد، مشخص می شود که احساس گرسنگی دارد و هر زمان که کودک از شیر مادر سیر شود، سینه ی مادر را رها می کند و سرش را به سمت مقابل می چرخاند و به احتمال زیاد پس از سیر شدن می خوابد.
میرزای رزاز گفت: شیر مادر در بهترین شرایط حدود ۴ تا ۶ ساعت در دمای اتاق می ماند و فاسد نمی شود. شیر مادر در دمای یخچال حدود ۲۴ تا ۴۸ ساعت بدون فساد باقی میماند. مصرف سیر و پیاز طعم شیر مادر ر تغییر می دهد. بنابراین مصرف این مواد غذایی باید محدود شود. در دوران شیردهی به مادران توصیه می کنیم که با پرهیز از موادی مانند نوشابه ها و آبمیوه های پاکتی و غیره طعم شیر خود را ارتقا دهند، برای معرفی مواد غذایی جامد تا زمانی که نوزاد حداقل ۴ ماهه و ترجیحا ۶ ماهه نشده، تلاش نکنید. چون که معده نوزاد تا قبل از چهار ماهگی نمی تواند هیچ ماده غذایی دیگری به جز شیر مادر یا شیرخشک را تحمل کند. به علاوه چون گنجایش معده شیرخوار کم است و کلیه ها تکامل پیدا نکرده است، مصرف غذای تکمیلی زودتر از موعد می تواند مانع از مصرف شیر مادر به میزان کافی شود و احتمال بروز حساسیت و آلرژی نیز در کودکان بیشتر می شود.
به گزارش وبدا وی در پایان اضافه کرد: در اواخر ماه چهارم، برخی کودکان ممکن است نشانه هایی از آمادگی برای خوردن مواد جامد را نشان دهند، برخی از شاخص ها عبارتند از این که نوزاد می تواند سر خود را از جلوی دهان به عقب دهان ببرد. باید به این نکته توجه داشت باشید که شیر مادر در ۶ ماه اول زندگی کودک کفایت کامل تغذیه ای کودک را دارد و نیاز نیست در تغذیه کودک تا این سن از غذای کمکی استفاده کرد. تنها با تشخیص پزشک و متخصص تغذیه و در صورت رشد ناکافی نوزاد شیرخوار می توان از شیرخشک و تغذیه کمکی استفاده کرد، بعد از مشاهده نشانه های آمادگی و پس از مشورت با پزشک اطفال، برای خوردن غذای کمکی می توانید با لعاب برنج و فرنی شروع کنید.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/Uztv