پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
ایران به برنامه جهانی "دیپ" پیوست
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، برنامه دیپ که یک پروژه جهانی است که مجری آن شرکت نوو نوردیسک است، این برنامه تلاش می‌کند تا افراد درگیر بیماری‌های مزمنی مانند دیابت یا چاق طی آن امکان انتقال تجربیات خود به مردم، مسؤولان و تصمیم‌سازان و متخصصان مربوطه را داشته‌باشند. در ایران نیز اعضای دیپ توسط انجمن‌های فعال در حوزه آن بیماری معرفی می‌شوند.

شرکت نوو نوردیسک پارس، این برنامه را در ایران اجرا می کند. حدود هشت میلیون نفر از جمعیت کشور دیابت دارند.

علیرضا استقامتی مدیر عامل انجمن دیابت ایران روز دوشنبه در مراسم آغاز اجرای برنامه جهانی دیپ (DEEP) در ایران ضمن تاکید بر رساندن صدای بیماران به سیاست‌گذاران گفت: در آمریکا بیش از ۱.۵ میلیون انجمن وجود دارد و در دنیا نیز ده‌ها میلیون انجمن در حال فعالیت هستند و طبق برخی آمار ۱.۴ میلیارد نفر در جهان به سازمان‌های مردم‌نهاد کمک مالی می‌کنند، برخی سازمان‌های مردم‌نهاد مانند سازمان پزشکان بدون مرز نقش عملیاتی دارند و برخی دیگر از این سازمان‌ها هم نقش‌های حمایتی و اطلاع‌رسانی دارند که از این سازمان‌ها، انجمن گابریک در ایران است.

وی در این مراسم که طی آن شرکت نوو نوردیسک پارس، برنامه جهانی دیپ نوو نوردیسک را در ایران راه‌اندازی و اجرا می کند افزود: انجمن‌ها حتی در مسایل سیاسی و لابی‌گری و حوزه‌های مختلف مانند حقوق زنان، محیط زیست فعالیت می‌کنند، با توجه به افزایش روزافزون بیماری‌های غیرواگیر و بیماری‌های مزمن و هزینه‌های سرسام‌آور ناشی از آنها و عدم توان دولت‌ها در تأمین نیازها در این حوزه، سازمان‌های مردم نهاد شکل گرفته‌اند تا بتوانند با استفاده از توان مردمی، بخشی از این نیازهای تامین‌نشده را برآورده کنند.

استقامتی گفت: سازمان های مردم نهاد بخشی از جامعه مدنی هستند، انجمن دیابت از حدود سه دهه قبل شکل گرفته و انجمن اطلاع‌رسانی گابریک نیز حدود یک دهه است که فعالیت می‌کند، در بیماری های ام‌اس، آلزایمر، تالاسمی، هموفیلی، سرطان و … نیز انجمن‌های مردم‌نهاد در حال فعالیت هستند که از من، ما تولید می‌کنند و یک صدا را به صداهای تجمیع‌یافته تبدیل می‌کنند، انجمن‌ها می‌توانند یک فرصت یا یک تهدید باشند، کم نیستند انجمن‌هایی که با حمایت ظاهری از بیماران فعالیت خود را شروع می‌کنند، اما فقط می‌خواهند مشکلات خودشان را حل کنند.

مدیر عامل انجمن دیابت ایران ادامه داد: البته اکثر انجمن‌ها یک فرصت هستند و می‌خواهند به مردم خدمت کنند و بر مبنای نیازها و خواسته‌های بیماران، صداهای آنها را به جامعه و مسئولان برسانند و باعث جلب حساسیت‌ها برای رفع مشکلات آن قشر شوند. در این سازمان‌ها یک نفر تصمیم‌گیرنده نیست و خرد جمعی به تصمیم‌گیری کمک می‌کند.

به گزارش ایرنا وی در پایان اضافه کرد: در انجمن دیابت ایران و انجمن اطلاع‌رسانی گابریک هم از ابتدا درباره مساله توزیع دارو وارد موضوع شدیم و درخواست تسهیل توزیع داروهای دیابت در شرایط بیماری کرونا را داشته‌ایم. به علت تحریم و کم شدن دارو و انسولین تلاش‌های زیادی کردیم و حتی با شخص رئیس‌جمهور نیز مکاتبه داشتیم و تلاش کردیم صدای بیماران باشیم و این صدا را به مسئولان برسانیم، ما نهایت تلاش خود را در این زمینه کرده‌ایم و تا جایی که مقدور بود با مسؤولان ارتباط برقرار کردیم. هنوز فاصله زیادی با رسیدن به نقطه مطلوب داریم. شناخت دقیق اهداف مهم است و باید مسیر راه را درست بشناسیم و به دور از جار و جنجال و پرهیز از مسائل سیاسی به هدف اصلی خود برسیم، برنامه دیپ هم در همین مسیر حرکت می‌کند و صداها را می‌شنود و به اشتراک می‌گذارد.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/9Z05