مبتلایان به HIV کمتر به کرونا مبتلا میشوند
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا ضمن توضیح درباره چرایی کم بودن ابتلا به کرونا در میان مبتلایان HIV، گفت: متد جدید تولید واکسنی که شرکتهای فایزر و مدرنا به عنوان MRNA بیرون دادند، نشان داد که میتوانیم برای ویروسهای RNA هم واکسن بسازیم. البته هنوز برای HIV موفق به ساخت واکسن نشدهایم، اما درمان برای آن وجود دارد و تا زمانی که مبتلایان دارو مصرف کنند، مشکلی نخواهند داشت. البته با ساخت واکسن کرونا که یک ویروس RNA بوده و شبیه HIV است، میتوان امیدوار بود که برای HIV و هپاتیت C هم بتوان واکسن ساخت.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مینو محرز درباره وضعیت ابتلای مبتلایان HIV به کرونا گفت: در این زمینه مطالعاتی بر روی بیماران مبتلا به HIV انجام دادهایم. از آنجایی که این بیماران هم بسیار مراقب مسائل بهداشتی هستند و هم سه داروی ضد ویروس مصرف میکنند و بر همین اساس CD۴ "نوعی خاص از گلوبولهای سفید خون" خونشان بالا بوده و سیستم ایمنی بدنشان قوی است، کمتر به کرونا مبتلا میشوند و اگر هم مبتلا شوند، به نوع خفیف آن مبتلا میشوند.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا درباره تاثیر داروهای ایدز در درمان کرونا نیز گفت: در ابتدای شیوع کرونا، برخی داروهای ایدز را در درمان آن به کار بردند، مانند کلترا و... که بعدا مشخص شد تاثیر چندانی در بیماران ندارد. در حال حاضر هم این داروها از پروتکل درمان کرونا برداشته شدند. این داروها تاثیری در درمان کرونا ندارد.
وی درباره احتمال ساخت واکسن ایدز با توجه به مشابهتهایی که در ژنوم ویروس HIV و کرونا وجود دارد افزود: یک قسمتی از ویروس کرونا از ویروس HIV تشکیل شده است، اما موضوع مهم این است که متد جدید تولید واکسنی که شرکتهای فایزر و مدرنا به عنوان MRNA بیرون دادند، نشان داد که میتوانیم برای ویروسهای RNA هم واکسن بسازیم. البته هنوز برای HIV موفق به ساخت واکسن نشدهایم، اما درمان برای آن وجود دارد و تا زمانی که مبتلایان دارو مصرف کنند، مشکلی نخواهند داشت. البته با ساخت واکسن کرونا که یک ویروس RNA بوده و شبیه HIV است، میتوان امیدوار بود که برای HIV و هپاتیت C هم بتوان واکسن ساخت.
محرز تاکید کرد: ویروسها یا DNA دارند و یا RNA، ویروسهای DNA دار واکسن دارند، اما تاکنون برای ویروسهای RNA واکسن نداشتیم. بنابراین کرونا اولین ویروس RNA است که برایش واکسن ساخته شده است. بنابراین اگر این واکسن موثر باشد، میتوان به ساخت واکسن HIV و هپاتیت C هم امیدوار بود.
به گزارش ایسنا عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در پایان درباره شیوه عمل واکسن کرونا، گفت: یکسری از واکسنها ویروس ضعیف شده و یا کشته شده است که تزریق آنها سیستم ایمنی را تحریک میکند و سطح ایمنی را بالا میبرد. در واکسن کرونا کد ژنتیکی (MRNA)، وارد بدن میشود و بدن را وادار میکند که بر اساس آن پادتن تولید کند.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/aeN3