پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
دستمزد پزشکان باید ترمیم پیدا کند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، اردشیر قوام زاده روز یکشنبه در نشست خبری روز جهانی مبارزه با سرطان گفت: اوایل انقلاب هفت درصد بیماران سرطان خون حاد زنده می ماندند و الان براثر پیوند مغز استخوان حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد زندگی معمولی می کنند که پیشرفت بسیار ارزشمندی است.

رییس انجمن پیوند مغز استخوان ادامه داد: سرطان انواع مختلفی دارد، تصریح کرد: برخی سرطان ها کاملا درمان می شوند و برخی دیگر هم حدود ۱۰ درصد درمان می شوند، شایع ترین سرطان در ایران معده و مری است، خوشبختانه تعداد این سرطان ها در کشور مقداری کاهش یافته است.

وی بر تاکید بر ضرورت فعالیت های فیزیکی افزود: ورزش، نخوردن نمک، الکل و پرهیز از مصرف تریاک از سرطان جلوگیری می کند. مصرف سبزی کمک فراوانی در پیشگیری از این بیماری می می کند، مصرف بی رویه نمک برای سلامتی بسیار مضر و حتی از الکل مضرتر است، سیگار و تریاک از عوامل بروز سرطان هستند و از مصرف بی رویه چربی و نمک هم باید پرهیز شود.

قوام زاده در پاسخ به این سوال که آیا آلودگی هوا در شیوع سرطان ریه نقش دارد؟ گفت: این موضوع صحیح است، البه عوامل دیگری در بروز سرطان نقش دارند، برای رشد مناسب میوه ها از سم و کود شیمیایی استفاده می شود که می تواند سرطان زا باشند؛ لذا تمام مواد غذایی مورد استفاده مانند میوه ها، شیر و آب معدنی باید تحت کنترل دقیق باشند.

رییس انجمن پیوند مغز استخوان گفت: دستمزد پزشکان باید ترمیم پیدا کند و اگر این کار انجام نگیرد وضعیت نامطلوبی ایجاد می شود، به نسبت پیشرفت های حوزه پزشکی، دستمزد این افراد بسیار پایین است و به عبارتی دستمزد پزشکان در ایران پایین ترین دستمزد منطقه است، پزشکی ما از کشور کانادا بالاتر است. وضعیت درمان بیماران در ایران بهتر از انگلیس است مگر اینکه در کشور انگلیس افراد به بیمارستان های خصوصی مراجعه کنند.

در ادامه محمد اسلامی رییس انجمن هماتولوژی و آنکولوژی با اشاره به اینکه آمار دقیق ثبت سرطان از سال ۹۴ آغاز شده است گفت: سالانه بین ۱۰۰ هزار تا ۱۵۰ هزار مورد جدید سرطان در کشور داریم، آمار کشور نسبت به کشورهای پیشرفته، پایین است و سیر دقیق این بیماری نیاز به ادامه ثبت دقیق سرطان در کشور دارد. 

وی افزود: این بیماری در استان های مختلف، شیوع متفاوتی دارد، به طور مثال سرطان معده در استان های شمالی بیشتر است و در برخی استان ها هم سرطان مری شیوع بیشتری دارد، رشته فوق تخصصی هماتولوژی و آنکولوژی در سال ۶۲ پایه گذاری شده و حدود ۴۵۰ نفر از این رشته فارغ التحصیل شدند که در اقصی نقاط کشور مشغول ارایه خدمت می باشند.

رییس انجمن هماتولوژی و آنکولوژی ادامه داد: برخی داروهای سرطان باوجود پوشش بیمه ای هزینه های زیادی دارند و جای ارگان های حمایتی دیگری برای این دسته از بیماران احساس می شود تا فراتر از دولت از آنان حمایت شود، بیمه داروهایی را که در فهرست رسمی کشور وجود دارد و داروهای پایه را پوشش می دهد، اما برخی افراد در هزینه های جانبی درمان سرطان مشکل دارند.

اسلامی گفت: این افراد علاوه بر حمایت های مالی نیاز به حمایت های روحی و روانی دارند تا با این شرایط کنار بیایند و روند درمان را به طور مناسب طب کنند، رشته آنکولوژی در سال های اخیر پیشرفت های خیلی زیادی داشته و درمان های جدیدتر سرطان در حال دسترسی بیماران است، درمان های جدیدتری مانند ایمونوتراپی و تارک تراپی در برخی کشورها استفاده می شود که در کنار یکسری داروها به آنها دسترسی نداریم که هزینه های بسیار زیادی دارند و در دسترس ما نیستند.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/Rqzz