واردات واکسن کرونا عزم جدی مسئولین را میطلبد
مدیر اورژانس بیمارستان سینا گفت: واردات واکسن، عزم جدی مسئولین را میطلبد که وارد میدان شوند و واردات را انجام دهند، جهت واردات واکسن توسط سازمان نظام پزشکی نامهای به رئیسجمهوری ارسال و پاسخ آن نیز مثبت اعلام شد. همچنین نامه دیگری به وزیر بهداشت ارسال شده است براین اساس هر زمانی که به ما اجازه داده شود عزم خود را برای تهیه ی واکسن جزم میکنیم. ما با واردات واکسن به دنبال سود و اهداف مادی نیستیم و هدف ما کمک به مردم و جنبههای معنوی است

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، حسین کرمانپور درباره واردات واکسن کرونا گفت: واردات واکسن، عزم جدی مسئولین را میطلبد که وارد میدان شوند و واردات را انجام دهند. سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که در کشورهای برخوردار، بیش از 40 تا 50 میلیون دوز واکسن تزریق شده و در کشورهای غیر برخوردار 15عدد واکسن تزریق شده است این امر، بیعدالتی از سرمنشا محسوب میشود، ما در کشوری هستیم که ظاهراً آن 15 عدد واکسن هم وجود ندارد. مسئولین جهت خریداری واکسن تصمیماتی گرفتهاند اما موانعی وجود دارد که تا حدودی رفع شدهاند.
مدیر اورژانس بیمارستان سینا درباره خرید واکسن توسط سازمان نظام پزشکی گفت: در سازمان نظام پزشکی بسیار صادقانه "به سبک دوران جبهه و جنگ" جهت خرید و واردات واکسن اعلام آمادگی کردهایم ضمن آنکه هزینه آن را نیز خود پرداخت میکنیم. همچنین جهت واردات واکسن با مجامع و فروشندگان بینالمللی ارتباط برقرار خواهیم کرد و واکسن را در ۳ مرحله در ژانویه، قبل از پایان این ماه وارد میکنیم.
وی افزود: جهت واردات واکسن توسط سازمان نظام پزشکی نامهای به رئیسجمهوری ارسال و پاسخ آن نیز مثبت اعلام شد. همچنین نامه دیگری به وزیر بهداشت ارسال شده است براین اساس هر زمانی که به ما اجازه داده شود عزم خود را برای تهیه ی واکسن جزم میکنیم. ما با واردات واکسن به دنبال سود و اهداف مادی نیستیم و هدف ما کمک به مردم و جنبههای معنوی است نکته قابل توجه این است که جزئیات کار را به صورت شفاف اعلام خواهیم کرد تا طول یک دوره ۳ ماهه، حدوداً ۵۰ میلیون نفر از جمله کادر درمان واکسن را دریافت کنند.
کرمانپور درباره تولید واکسن ایرانی گفت: ایرانیان اگر بخواهند و اراده کنند و ابزار لازم نیز در اختیارشان باشد نه تنها چیزی از کشورهای پیشرفته کم ندارند بلکه توانمندتر نیز هستند. تحریمها توانمندی همکاران را افزایش داده است درحال حاضر بیشترین گروههایی که تحت فشارند شرکتهایی هستند که درحال کار بر روی واکسن هستند زیرا زیر ذرهبین جهان و ملت قرار دارند.
مدیر اورژانس بیمارستان سینا اظهار کرد: امیدوارم دانشمندان ایرانی در تولید واکسن موفق شوند زیرا این کار بسیار مهم، علمی و ویژه است. تولید واکسن با تولید خودرو متفاوت است زیرا واکسن با جان انسانها ارتباط دارد، بنابراین مستلزم آن است که آزمون خود را در وسعت بسیار زیاد پس دهد. این آزمایش بر روی ۱۰۰ یا ۱۰۰۰ نفر قابلیت ارتقا دارد اما قابلیت اتکا ندارد. ضمن آنکه همه ما و همکاران نیز این موضوع را میدانیم بنابراین لازم است که واکسن در وسعت بیشتری ارزیابی شود. همچنین ما با علم به میزان عوارض جانبی که احتمالا شامل واکسن ایرانی هم خواهد شد واکسنها را تزریق میکنیم.
وی اضافه کرد: مجبوریم جهت طیکردن مراحل علمی واکسن تا قبل از تابستان یا اواخر بهار صبر پیشه کنیم تا پاسخ خود را نشان و وارد بازار شود، واکسنهای کرونایی که در سراسر جهان با تکنولوژیهای متفاوتی تولید شدهاند. به طور مسلم عوارضی کم یا زیاد مانند واکسن آنفلوآنزا دارند ضمن اینکه سالانه افرادی که واکسن آنفلوآنزا را تزریق میکنند دچار عارضه میشوند و چه بسا مرگومیر نیز در پی دارد. اما اگر با پروتکلهای درستی تزریق شود میتوان عوارض آن را کاهش داد به رغم همهی اینها واکسن باتوجه به ایمنی بزرگی که ایجاد میکند، ارزشمندست . هر نوع واکسنی که از پروتکلهای استاندارد خود عبور کرده باشد چنین امکانی را دارد.
کرمانپور درباره بررسی ژنوم واکسنهای وارداتی گفت: ما میتوانیم توالی ژنوم واکسنهایی که از خارج وارد میشوند را بررسی کنیم زیرا برخی از افراد میگویند که ممکن است مواردی به آن اضافه یا ژنی را به آن تزریق کرده باشند اما نکته قابل توجه این است که هرکس تکنولوژی تولید واکسن را دارد، تکنولوژی بررسی و شناسایی توالی ژنومهای بیگانه در واکسن را هم داراست. خوشبختانه دانشمندان علوم پزشکی کشور برای انجام این مهم آمادگی و مهارت دارند و مردم می توانند پس از تایید این مراجع با خیال راحت از واکسن خارجی بهره مند شوند.
مدیر اورژانس بیمارستان سینا تاکید کرد: قضاوت مسائل علمی بر عهدهی جامعه علمی است، درحال حاضر توسط ناآگاهان و افرادی که اطلاعات محدودی دارند جوی ایجاد شده است و تولید واکسن از طریق mRNA را نقد کردهاند و گفته شده این تکنولوژی بدترین نوع است و نباید به کشور وارد شود؛ این در حالیست که این قضاوتها بر عهده جامعه علمی کشور است و جامعه سیاسی و اعتقادی نباید به این موضوع وارد شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی وی در پایان اضافه کرد: قضاوت درباره واکسنها باید به جامعه علمی سپرده شود، روش mRNA نباید زیر سوال برده شود زیرا در حال حاضر تعدادی از شرکتهای ایرانی در زمینه تولید واکسن با تکیه بر این تکنولوژی فعالیت دارند و باتوجه به اظهارات متناقض موجود درباره این تکنولوژی ندانیم که در مقابلشان چه بگوییم. مدير اورژانس بيمارستان سينا درباره تکنولوژی mRNA عنوان کرد: درحال حاضر با تکنولوژی mRNA، بر روی سرطان در دنیا فعالیتهایی در حال انجام است براین اساس نباید صحبتهایی گفته شود که بعداً نتوانیم آن را جمع و جور کنیم. همچنین با این اظهارات در مورد واکسنهای تولید داخل، داروها و تکنولوژیهای جدیدی که میتواند در آینده به بیماران کمک کند، ظلم جاهلانهای کردهایم؛ زیرا مردم نگران خواهند شد، مانند اوایل شیوع بیماری که میگفتند ما موش آزمایشگاهی هستیم.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/wlWR