محدودیتهای تردد به مناطق زرد تعمیم داده شد
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش گفت: سند ملی واکسیناسیون کرونا طراحی شده و مدتی است که منتشر شده است. اولویت بندی از مهمترین مواردی است که در این سند ملی لحاظ شده است، به دلیل محافظت از دستاوردهای بزرگی که در کنترل بیماری کرونا بدست آمده است، محدودیت های تردد که در کنترل بیماری موثر بوده از نارنجی به زرد تعمیم داده شد، برای مناطق زرد به خصوص استان های مسافر پذیر و به ویژه سه استان شمالی منع تردد قائل شدیم.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به وضعیت شیوع کرونا در کشور گفت: خوشبختانه با توجه به رعایت پروتکل ها حدود 80 درصد مرگ و میرها و بیش از 75 درصد بستری ها کاهش پیدا کرده است. اکنون هیچ شهر قرمزی نداریم و تنها 3 شهر درگیلان و 15 شهر در مازندارن در وضعیت نارنجی قرار دارند.
وی تعداد شهرهای آبی در کشور را 306 اعلام کرد و افزود: وضعیت آبی شهرها نباید منجر به عادی انگاری شود و همچنان پروتکل ها باید اجرا شوند، با توجه به اینکه نیاز داریم از خیز بعدی بیماری جلوگیری کنیم، محدودیت های تردد در نظر گرفته شده برای شهرهای نارنجی در شهرهای زرد هم اعمال می شود، براساس رده بندی که از قبل انجام داده بودیم محدودیتهای اعمالی در شهرهای زرد و نارنجی پابرجا ماند، درباره تغییر ساعت ممنوعیت تردد شبانه در همه شهرها خاطرنشان کرد: تردد از ساعت 21 تا 3 بامداد در همه شهرهای کشور ممنوع است. در شهرهای آبی حداکثر تعداد حاضران در جلسه 50 نفر و در شهرهای زرد 30 نفر است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه درباره برگزاری جشنواره فجر گفت: بنابر تمهیدات صورت گرفته قرار است حداکثر از 30درصد ظرفیت سالن استفاده شود که کارشناسان ما آخر هفته گزارشی از شیوه برگزاری تهیه خواهند کرد و اگر مشاهده شود پروتکل ها رعایت نشده اند از برگزاری جشنواره در هر مرحله ای که باشد، جلوگیری می کنیم، سازمان غذا و دارو وظیفه تایید واکسن چه داخلی و چه خارجی را دارد، هر واکسنی که این سازمان تایید کند برای ما مرجع است و ما از آن در سطح شبکه بهداشت و درمان کشور استفاده خواهیم کرد.
رئیسی به مسیرهای تهیه واکسن هم اشاره کرد و ادامه داد: خوشبختانه فاز نخست واکسن داخلی برکت تا 10روز دیگر به اتمام خواهد رسید و بعد از آن تیمی مستقل در غذا و دارو مستندات را بررسی خواهد کرد و چنانچه تاییدیه دریافت کند از نیمه دوم اسفندماه و در فاز دوم به 500 نفر تزریق خواهد شد. از آنجایی که فاز دو و سه واکسن ادغام شده است حدود 45 روز بعد هم همان تیم مجدد نتیجه را بررسی خواهند کرد و درصورت تایید براساس پیش بینی ها اواخر اردیبهشت به فاز تولید دست خواهیم یافت.
به گزارش وبدا وی در پایان با بیان اینکه واکسن رازی هم تاییدیه اجرای فاز انسانی را اخذ کرده است به سومین واکسن داخلی اشاره کرد و گفت: واکسن سوم، پاستور است که با انتقال تکنولوژی از کوبا صورت گرفته و فازهای اولیه آن در کوبا طی شده است و ان شاالله فازهای بعدی آن در کشور آغاز خواهد شد، با کشورهای هند، روسیه و چین برای تامین واکسن مورد نیاز کشور مذاکره کردایم، واکسن کرونا تنها از طریق شبکه بهداشت و درمان توزیع خواهد شد و هیچ راه دومی وجود ندارد، تاکید کرد: اینکه تصور شود واکسن در اختیار داروخانه ها قرار می گیرد صحیح نیست.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/e6kt