پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
خیز دوباره بیماری کرونا در برخی استانها
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا رئیسی در حاشیه پنجاه و هفتمین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا که با رییس جمهور و سایر اعضا برگزار شد گفت: کشور ما از جمله معدود کشورهایی در دنیا است که مسئولین بلندپایه آن و شخص رئیس جمهور حداقل هفته‌ای دو روز به صورت حضوری موارد را پیگیری می‌کنند.

وی با اشاره به وضعیت بیماری کووید ۱۹ در دنیا افزود: در دنیا با توجه به ویروس‌های جهش یافته آفریقایی، انگلیسی و حتی ژاپنی موارد ابتلا و مرگ و میر و تغییر الگوی رفتاری ویروس و میزان کشندگی و سرایت ویروس افزایش یافته است‌. در انگلیس بیش از ۴ میلیون نفر درگیر بیماری شدند و بیش ۱۳۵ هزار نفر نیز در این کشور فوت کردند. در آمریکا هم به همین صورت است و مرگ و میر آمریکا از مرز ۵۰۰۰ نفر هم عبور کرده است. در سایر کشورها هم وضعیت خوبی از نظر شیوع بیماری شاهد نیستیم‌.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: در سطح کشور، ما همچنان روند نزولی فوت و مرگ و میر داریم و مرگ ‌ها هنوز دو رقمی و نزدیک ۵۰ تا ۶۰ مورد است؛ اما علی رغم آمار پایین فوتی‌ها  می‌دانیم که دو هفته پس از شیوع بیماری میزان بستری ها افزایش می‌یابد و ۴ هفته بعد میزان فوتی افزایش می‌یابد و برعکس. اقداماتی که از  آذرماه در کشور انجام شد و میزان ورودی بیمارستان‌ها را کاهش داد، اثرات خود را اکنون نشان می‌دهد و کاهش میزان فوتی‌ها مربوط به رعایت پروتکل‌ها در چند هفته گذشته است.

رییسی گفت: در برخی استان‌ها خیز بیماری شروع شده و جای هشدار جدی است. در استان خوزستان اکنون بالاترین میزان شیوع بیماری را داریم و نیاز به مراقبت بیشتر از این استان است، متاسفانه در استان خوزستان ۹ شهر قرمز داریم و حتما نیاز است به شدت مراقبت کنند. شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، دزفول، دشت آزادگان، کارون، هویزه، شادگان و شوشتر روند افزایشی بیماری دارند و شهرهای قرمز هستند و نیاز به برقراری پروتکل‌های دقیق و سختگیرانه دارند.

وی اظهار کرد: در آذربایجان غربی هم روند روبه افزایش داریم و باید پروتکل‌ها به شدت پیگیری و مراقبت شود. در حال حاضر خیز بیماری در هرمزگان هم تا حد زیادی کنترل شد ولی باید ادامه دار شود. در استان مازندران که روند صعودی داشتیم خوشبختانه از هفته گذشته موارد دارد کنترل می‌شود و از ۱۵ شهر نارنجی  حدود ۸ شهر زرد شدند و ۷ شهر نارنجی دیگر دارند. استان گلستان و گیلان همچنان نیاز به مراقبت شدید دارد. استان بوشهر شیب ملایم و رو به بالا دارد که نیاز به مراقبت بیشتر دارد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در مجموع ۹ شهر قرمز،  ۳۹ شهر نارنجی، ۲۲۸شهر زرد و ۱۷۲شهر آبی داریم. مشاهده می‌کنید که از تعداد شهر آبی کم شده و به تعداد شهر زرد و نارنجی اضافه شده است، همچنین در آذربایجان غربی ۵ شهر، آذربایجان شرقی ۴ شهر، اصفهان دو شهر، خوزستان ۵ شهر، خراسان جنوبی یک شهر، کرمان یک شهر، کهگیلویه و بویراحمد و گلستان هر کدام ۳ شهر، گیلان ۷ شهر و مازندران ۸ شهر نارنجی دارند.

رئیسی ادامه داد: بیماری در استان قزوین روند رو به بالا دارد و یک مورد ویروس انگلیسی منجربه فوت داشتیم که زنگ خطر است. اطرافیان بیمار تست شدند و نتایج آزمایش تا فردا آماده می‌شود که ببینیم آیا آنها هم به نوع انگلیسی مبتلا شدند یا خیر، باید از مرزها مراقبت کنیم و اگر مسافری از خارج می‌آید باید قرنطینه را رعایت کند و حتی اگر علائم ندارد باید ۱۴ روز خانه بماند و علائمش رصد شود.

به گزارش ایسنا وی در پایان در خصوص واکسیناسیون کرونا در کشور نیز افزود: واکسیناسیون برای گروه هدف آغاز شد و با عدالت کامل واکسیناسیون در حال انجام است. خوشبختانه شب گذشته ۱۰۰ هزار دوز واکسن وارد کشور شد و هفته‌های بعد هم محموله‌های جدید وارد کشور خواهد شد و روند واکسیناسیون بر اساس سند ملی واکسیناسیون مصوب ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه پیدا خواهد کرد. تا این لحظه هم کسانی که واکسن زدند عوارض جدی نداشتند و تنها عوارض معمولی مانند درد محل تزریق و تب داشتند که مانند سایر واکسن‌ها طبیعی است، امیدوارم با رعایت پروتکل‌ها مانع از ایجاد خیز چهارم بیماری شویم.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/DbDo