پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
آخرین جزئیات تولید واکسن‌های ایرانی کرونا
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مصطفی قانعی درباره آخرین خبرها از ساخت و کارآزمایی بالینی واکسن‌های ایرانی کرونا گفت: خوشبختانه واکسن کرونای بنیاد برکت فاز اول مطالعات بالینی خود را با موفقیت پشت سر گذاشته است و تمام آنچه مدنظر داشتیم به شکل مناسبی پیش رفت. این واکسن در حال ورود به فاز دوم مطالعات بالینی است. در صورت ادغام فاز دو و سه مطالعات بالینی، واکسن می‌تواند با سرعت بیشتری برای ورود به بازار آماده شود.

رییس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص زمان احتمالی آغاز فاز دوم مطالعات بالینی واکسن  کرونای بنیاد برکت گفت: فاز دوم هم احتمالا در اسفند ماه آغاز شود و تا خرداد ماه هم واکسن به بازار آید. هنوز مشخص نیست که فاز دو و سه مطالعات بالینی ادغام می‌شود یا خیر اما در صورت ادغام این دو فاز با یکدیگر چند هزار نفر مورد مطالعه قرار می‌گیرند.

وی درباره زمان اجرای فاز اول کارآزمایی بالینی واکسن کرونای انستیتو رازی اظهار بی‌اطلاعی کرد و افزود: مجریان برنامه‌های این واکسن انستیتو رازی و دانشگاه علوم پزشکی ایران هستند که اطلاعات تکمیلی را خواهند داد.

قانعی درباره خبرهای منتشر شده مبنی بر راه‌اندازی خط تولید واکسن کرونای اسپوتنیک وی روسی در ایران تصریح کرد: فکر نمی‌کنم هنوز قراردادی در این زمینه نوشته شده باشد، این موضوع توافقی میان ایران و روسیه است، پس از انعقاد قرارداد می‌توان به جزئیات موضوع پرداخت اما قرار است با انتقال دانش فنی این خطی مشترک برای تولید واکسن میان ایران و روسیه باشد.‌

رییس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص واکسن کرونای وزارت دفاع با نام "میلادنور" تاکید کرد: احتمالا با تشکیل جلسه کمیته اخلاق بعدی مجوز کارآزمایی بالینی آن صادر خواهد شد. مطالعات بالینی این واکسن هم مشابه واکسن بنیاد برکت است و تفاوت چندانی نخواهد داشت. این واکسن تزریقی بوده در دو دوز و به فاصله ۲۸ روز تزریق خواهد شد، انتظار می‌رود که تا شهریور ماه سال ۱۴۰۰ بتوانیم نیاز داخلی به واکسیناسیون را تامین کنیم.

وی در خصوص اینکه آیا با افزایش ابتلا به کرونا در افراد زیر ۱۸ سال تصمیمات جدیدی برای واکسیناسیون این گروه اتخاذ شده است یا خیر؟ گفت: به محض آنکه هر میزان واکسن تهیه کنیم اقدام به تزریق آن خواهیم کرد. در حال حاضر گویا واکسن آسترازنیکا بر روی کودکان هم تزریق می‌شود. در کشور ما هنوز ترایال واکسیناسیون کودکان در برنامه‌هایمان وجود ندارد.

به گزارش ایسنا قانعی در پایان درباره احتمال ناقل بودن افراد حتی پس از تزریق واکسن کرونا گفت: در مورد یک یا دو واکسن این مورد ذکر شده است، اما هنوز در مورد واکسن‌های تولیدی کشور ما چنین موضوعی گزارش نشده است، با توجه به نقش تحریم‌ها در تولید واکسن ایرانی کرونا، علت تاخیر تولید واکسن کرونا در کشور ما نسبت به سایر کشورها همین تحریم‌ها است که سبب می‌شد اقدامی که شاید در عرض یک هفته می‌توانست انجام شود تا سه ماه به طول بی‌انجامد.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/qSE6