پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
چرا پیش از اتمام واکسیناسیون کادر درمان، واکسن به برخی از سالمندان نیز تزریق شد؟
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، ‌اواسط بهمن ماه سال جاری بود که نخستین محموله واکسن کرونا از کشور روسیه وارد ایران شد. پس از واردات محموله‌های واکسن روسی که شامل 320 هزار دوز بود، 250 هزار دوز واکسن از چین وارد کشور شد و مجموع واکسن‌های کرونای وارد شده به کشور، به 570 هزار دوز رسید. 

لزوم اولویت بندی در درون فاز یک سند ملی واکسیناسیون

طبق سند ملی واکسیناسیون علیه کووید19، کارکنان خط مقدم ارائه خدمت به بیماران مبتلا به کرونا، که در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند در اولویت دریافت واکسن کرونا قرار دارند؛ پرسنل بیمارستان‌های پذیرنده بیماران کرونا، نیروهای عملیاتی اورژانس کشور و کارکنان تغسیل و شست‌وشوی اجساد متوفیان از دیگر افراد در اولویت یک دریافت واکسن کرونا هستند. 

فاز یک تزریق واکسن کرونا، شامل دو مرحله است؛ گروه‌های در "اولویت یک" تزریق واکسن کرونا در تصویر زیر آمده است. 

 


در مرحله دوم فاز یک، واکسن کرونا به افراد با ریسک بالای بستری و مرگ به علت کووید19 تزریق می‌‍‌شود؛ گروه‌بندی این افراد در تصویر زیر آمده است. 

 


پیش از اتمام واکسیناسیون تمام اعضای کادر درمان، واکسن کرونا به برخی از سالمندان نیز تزریق شد؛ در همین راستا به سراغ قاسم جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت رفتیم تا درباره روند واکسیناسیون کرونا در ایران از او سوال کنیم. 

وی در پاسخ به این سؤال که واکسن کرونا تاکنون به چه کسانی تزریق شده است؟ اظهار داشت: فعلاً واکسن کرونا به آن دسته از اعضای کادر درمان تزریق می‌شود که به صورت مستقیم در تماس با بیماران کووید19 هستند که تاکنون به بخشی از شاغلین آی‌سی‌یو، بخش‌های عادی کووید19، نیروهای عملیاتی اورژانس تزریق شده و سپس به سایر اعضای کادر درمان و افراد سالمند تزریق خواهد شد. 

جان بابایی در پاسخ به این سؤال که چرا پیش از اتمام واکسیناسیون کادر درمان، واکسن کرونا به برخی دیگر از گروه‌ها مانند بخشی از سالمندان و تطهیرگران تزریق شد، گفت: تعداد واکسن‌های کرونای تزریق شده به این گروه‌ها بسیار کم بود؛ از طرف دیگر، این افراد نیز به دلیل مواجهه با بیماری کرونا و در معرض خطر بودن، در اولویت تزریق واکسن کرونا قرار دارند و جمعیت زیادی نیز ندارند. 

معاون درمان وزارت بهداشت در پاسه به سؤال دیگری مبنی بر میزان واکسن کرونای تزریق شده به کادر درمان تصریح کرد: شمار کادر درمانی که واکسن کرونا دریافت کرده‌اند به حدود 100 هزار نفر در روزهای آتی خواهد رسید؛ حدود 500 هزار نفر کادر بهداشت و درمان در بخش دولتی داریم که البته با احتساب کادر درمان بخش خصوصی، این رقم بالاتر است. 

واکنش وزارت بهداشت به درخواست افزایش سهمیه واکسن در شهرهای قرمز

جان بابایی در واکنش به درخواست برخی افراد مبنی بر تسریع واکسیناسیون کرونا و افزایش سهمیه واکسن در شهرهای در وضعیت قرمز نیز گفت: از نظر علمی ضرورتی ندارد که به شهرهای در وضعیت قرمز، واکسن کرونای بیشتری تخصیص یابد؛ اتفاقاً واکسن کرونا باید بیشتر به افراد مناطقی تزریق شود که پیک بیماری را گذرانده‌اند و یا در وضعیت بهتری به سر می‌برند؛ البته ما باید همه افراد جامعه را علیه کرونا واکسینه کنیم اما درباره این که درخواست می‌شود افراد شهرهای قرمز زودتر واکسینه شوند، باید توجه داشت که دو تا چهار هفته طول می‌کشد که واکسن کرونا اثرات خود را نشان دهد و ترجیحاً باید ضمن تزریق واکسن کرونا به افراد در اولویت در شهرهای قرمز، شهرهای مجاور استان‌های قرمز و مناطقی که آلودگی کمتری با کرونا دارند را علیه کرونا واکسینه کنیم تا کمتر آلوده شوند. 

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/ub9w